Çerez Politikası

HİCABİSTAN ÇEREZ POLİTİKASI

Hicabistan Çerezleri Nasıl Kullanılmaktadır?

Hicabistan çerezleri;

Yaptığınız tercihleri hatırlamak ve web sitesi/mobil uygulama/mobil sitesi kullanımınızı kişiselleştirmek için kullanır. Bu kullanım:

Parolanızı kaydeden ve web sitesi/mobil uygulama/mobil sitesi oturumunuzun sürekli açık kalmasını sağlayan, böylece her ziyaretinizde birden fazla kez parola girme zahmetinden kurtaran çerezleri ve web sitesine/mobil uygulamaya/mobil sitesine daha sonraki ziyaretlerinizde sizi hatırlayan ve tanıyan çerezleri içerir.

Hicabistan tarafından işletilen elektronik ticaret platformlarına nereden ve hangi cihazlardan bağlandığınız, web sitesi/mobil uygulama/mobil sitesi üzerinde hangi içeriği görüntülediğiniz ve ziyaretinizin süresi gibi web sitesini/mobil uygulamayı/mobil sitesini nasıl kullandığınızın tespiti de dahil olmak üzere; web sitesini/mobil uygulamayı/mobil siteyi nasıl kullandığınızı belirlemek için kullanır.

İlgi alanlarınıza ve size daha uygun içerik ve reklamları sunmak için, diğer bir ifade ile hedeflenmiş reklam/tanıtım amacıyla kullanır. Hicabistan, çerezler yoluyla elde edilen bilgileri sizlere ait diğer kişisel verilerle eşleştirerek; size daha uygun içerikleri, kişiye özel kampanya ve ürünleri sunar ve daha önceden istemediğinizi belirttiğiniz içerik veya fırsatları bir daha sunmaz.

Hicabistan üçüncü taraf çerezlerini reklam ve yeniden hedefleme için nasıl kullanmaktadır?

Hicabistan çerezleri ayrıca; arama motorlarını, Hicabistan tarafından işletilen elektronik ticaret platformlarının web sitesini, mobil uygulamasını veya mobil sitesi ve/veya Hicabistan’ın reklam verdiği web sitelerini ziyaret ettiğinizde ilginizi çekebileceğini düşündüğü reklamları size sunabilmek için “reklam teknolojisini” devreye sokmak amacıyla kullanabilir. Reklam teknolojisi, size özel reklamlar sunabilmek için web sitesine/mobil uygulamaya/mobil sitesine ve Hicabistan’ın reklam verdiği web sitelerine/mobil/mobil sitesi uygulamalarına yaptığınız önceki ziyaretlerle ilgili bilgileri kullanır. Bu reklamları sunarken, Hicabistan’ın sizi tanıyabilmesi amacıyla tarayıcınıza benzersiz bir üçüncü taraf çerezi yerleştirilebilir.

Bunun yanı sıra ilginizi çekebilecek reklamları sosyal medya platformlarında da sunabilmek ve özel hedef kitle oluşturmak amacıyla kişisel verilerinizden e-posta adresiniz bu platformlar ile paylaşılmaktadır. E-posta adresiniz, bu platformların sunduğu güvenli kanallar ve ortamlar üzerinden aktarılmaktadır. Sosyal medya platformları, e-posta adresinizi hashleyerek, yalnızca eşleştirme işlemi için kullanmaktadır. E-posta adresiniz üçüncü taraflarla veya diğer reklam verenlerle paylaşılmaz ve eşleştirme işlemi tamamlandıktan sonra mümkün olan en kısa sürede sosyal medya platformlarının sistemlerinden silinir. 

Çerez Yönetimi

İnternet tarayıcınızın çeşidine göre aşağıdaki adımları izleyerek, çerezler hakkında bilgi edinip, izin verme veya reddetme hakkınızı kullanabilirsiniz:

Google Chrome: Browser’ınızın “adres bölümünde” yer alan, “kilit işareti” veya “i” harfini tıklayarak, “Cookie” sekmesinden çerezlere izin verebilir veya bloke edebilirsiniz.

İnternet Explorer: Browser’ınızın sağ üst köşesinde yer alan “Tool” veya “Araçlar” Bölümünden “Güvenlik” sekmesini tıklayın ve “izin ver” veya “izin verme” şeklinde çerez yönetimizi gerçekleştirin.

Mozilla Firefox: Browser’ınızın sağ üst köşesinde yer alan “menüyü aç” sekmesini tıklayınız. “Seçenekler” görselini tıklayarak “Gizlilik ve Güvenlik” butonunu kullanarak çerez yönetiminizi yapınız.

Diğer browserlar için de (opera, microsoft edge gibi), ilgili browser’ın yardım veya destek sayfalarını inceleyebilirsiniz.

Safari: Telefonunuzun “Ayarlar” bölümünden “safari” sekmesini seçip, “Gizlilik ve Güvenlik” Bölümünden tüm çerez yönetiminizi sağlayabilirsiniz.

Kalıcı çerezleri veya oturum çerezlerini reddederseniz, web sitesini, mobil uygulamayı ve mobil sitesini kullanmaya devam edebilirsiniz fakat web sitesinin, mobil uygulamanın ve mobil sitesinin tüm işlevlerine erişemeyebilirsiniz veya erişiminiz sınırlı olabilir. Mobil uygulamada söz konusu durum değişkenlik gösterebilmektedir.

Çerez Çeşitleri

Hicabistan tarafından işletilen elektronik ticaret platformlarının web sitesinde, mobil uygulamasında ve mobil sitesinde kullanım amacına göre; aşağıdaki tabloda yer alan çerezler kullanılmaktadır. Hicabistan bu çerezleri kullanarak; Üyelerini birbirinden ayıran özellikleri belirleyerek, tercih ve beğenilerine uygun kampanya ve reklam yapmak amacıyla Üyeleri büyük gruplara ayırarak, ortalama harcama tutarı, yaş, cinsiyet, alışveriş yapılan kategoriler, mobil kullanım oranı gibi harcama alışkanlıklarını tespit etmeye yönelik istatistiksel çalışmalar yapmaktadır.

Çerez Tanımı

Kullanım Amacı

Oturum Çerezi

Kullanıcının, kullanıcı bilgilerini kullanarak sisteme giriş yapabilmesini ve kendi bilgileriyle alışveriş yapabilmesini ve çeşitli sayfalar arasında bilgi aktarımını amaçlamaktadır. 

Analiz Çerezleri

Bu çerez kullanıcının gezdiği sayfaların bilgilerini eşleştirebilmek amacıyla tutulmaktadır. Burada tutulan veriler daha sonra sitenin kullanıcı deneyimini artırmak ve ortaya çıkabilecek teknik aksaklıkları gidermek için kullanılmaktadır.

Anonim Kullanıcı Tanılama Çerezleri

Bu bilgiler kullanıcının seçtiği dil ve ülkeyi saklayarak sonraki ziyaretlerde kullanıcıyı tanıyıp otomatik olarak daha önceden seçtiği dil ve ülkeye göre içeri göstermek için kullanılmaktadır.

Reklamlar ve Üçüncü Taraf Çerezleri

Bu çerezler web sitesinin reklam verenler ve tedarikçiler tarafından kullanılan anonim kullanıcı bilgilerini teşhis etmek için kullanılır.

Söz konusu çerezlerin kullanım amaçları; Ziyaret tercihlerinizi hatırlamak, ilgili ve kişiselleştirilmiş reklamları göstermek ve reklam sayısını sınırlamak, reklam kampanyasının etkinliğini ölçmek.

Kullanım Şartları

ÜYELİK SÖZLEŞMESİ

1. TARAFLAR

İşbu Üyelik Sözleşmesi (“Sözleşme”); www.hicabistan.com sahibi olan ve Mareşal Çakmak Mah. Ayvacık Sok. 28/7 Güngören/İstanbul adresinde bulunan FURKAN ALTUNOK ( “HİCABİSTAN” )ile; www.hicabistan.com ve mobil uygulamasına (“Platform”) aşağıdaki şartları kabul ederek üye olan web sitesi kullanıcısı veya mobil cihazlara kurulan uygulamalardan üye olan kullanıcı ( “Üye” ) arasında, Üye’nin HİCABİSTAN’ın sunduğu Hizmetler’den yararlanmasına ilişkin koşulların belirlenmesi için akdedilmiştir.

HİCABİSTAN ve Üye işbu Üyelik Sözleşmesi’nde ayrı ayrı “Taraf” birlikte “Taraflar” olarak anılacaklardır.

 

2. TANIMLAR

Satıcı: Platform üzerinden elektronik ticarete konu mal veya hizmeti satışa sunan ya da satan tüzel kişiyi ifade eder.

Alıcı: Platform üzerinden elektronik ticarete konu mal veya hizmeti satın alan ya da satın alma amacıyla hareket eden gerçek veya tüzel kişiyi ifade eder.

Hizmet Sağlayıcı: Elektronik ticaret faaliyetinde bulunan gerçek ya da tüzel kişileri ifade eder.

Aracı Hizmet Sağlayıcı: Başkalarına ait iktisadî ve ticari faaliyetlerin yapılmasına elektronik ticaret ortamını sağlayan gerçek ya da tüzel kişileri ifade eder.

Gizlilik ve Kişisel Verilerin Korunması Politikası: Üyeler’in Platform üzerinden ilettikleri kişisel verilerin, HİCABİSTAN tarafından hangi amaçlarla ve ne şekilde kullanılacağı gibi konular da dahil olmak üzere HİCABİSTAN’ın kişisel verilere ve çerez kullanımına ilişkin genel gizlilik politikasını düzenleyen ve wwww.hicabistan.com platformu üzerinden erişilebilecek olan metni ifade eder.

Hesabım Sayfası: Üye’nin Platform’da yer alan çeşitli uygulamalardan ve Hizmetler’den yararlanabilmesi için gerekli işlemleri gerçekleştirebildiği, kişisel verilerini ve uygulama bazında kendisinden talep edilen bilgilerini girdiği, sadece ilgili Üye tarafından belirlenen kullanıcı adı ve şifre ile erişilebilen Üye’ye özel sayfayı ifade eder.

Hizmetler: Üyeler’in işbu Üyelik Sözleşmesi içerisinde tanımlı olan iş ve işlemleri gerçekleştirmelerini sağlamak amacıyla HİCABİSTAN tarafından ortaya konulan uygulamaları ifade eder.

KVKK: 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nu ifade eder. Üye: www.hicabistan.com sayfasında yer alan üyelik sözleşmesi, kullanım koşulları ve gizlilik bildirimlerini kabul ederek “Üye” sıfatını kazanan gerçek kişileri ifade eder. Kullanıcı/Ziyaretçi: www.hicabistan.com sayfasını, siteye üye olmaksızın ziyaret eden kişileri ifade eder. Misafir Kullanıcı: www.hicabistan.com sayfasını kullanarak, siteye üye olmadan alışveriş yapan kişileri ifade eder.

 

3. TARAFLARIN HAK VE YÜKÜMLÜLÜKLERİ

3.1. Üyelik statüsünün kazanılması için, Üye olmak isteyen kullanıcının, Platform’da bulunan işbu Üyelik Sözleşmesi’ni onaylayarak, burada talep edilen bilgileri doğru ve güncel bilgilerle doldurması, Üyelik başvurusunun HİCABİSTAN tarafından değerlendirilerek onaylanması gerekmektedir. Üye olmak isteyen kullanıcının 18 (on sekiz) yaşını doldurmuş olması gerekmektedir. Onaylanma işleminin tamamlanması ve Üye’ye bildirilmesi ile Üyelik statüsü başlamakta ve böylece Üye işbu Üyelik Sözleşmesi’nde ve Platform’un ilgili yerlerinde belirtilen hak ve yükümlülüklere kavuşmaktadır. Söz konusu Üyelik Sözleşmesi’ni doldururken doğru ve güncel bilgi sağlamayan Üye, bu sebeple doğabilecek tüm zararlardan bizzat sorumludur. Üye, Üyelik statüsünü Hesabım Sayfası’ndan ulaşabileceği “Üyelik İptali” butonuna basarak her zaman sonlandırabilme hakkına sahiptir. Üyelik iptalinin gerçekleştirilmesi, ticari elektronik ileti gönderimi için verilen onayın da iptali anlamına gelmemektedir. Üye’nin, ayrıca ve özellikle elektronik ileti gönderim onayını da geri alması gerekmektedir.

3.2. Üyelik hak ve yükümlülüklerinin kime ait olduğu konusunda ihtilaf bulunması ve bu hususta söz konusu kişilerin HİCABİSTAN’dan talepte bulunması halinde, ilgili Üyelik hesabı kullanılarak herhangi bir Hizmet için HİCABİSTAN’a ödeme yapan en son kişinin Üyelik hesabının sahibi olduğu kabul edilerek, bu doğrultuda işlem yapılacaktır.

3.3. Üye, Platform üzerinden görüntülediği kampanya ve/veya reklamlarla ilgili herhangi bir hukuki işlem veya satın alma süreci başlatmak istemesi halinde, Platform’da yer alanlar da dahil olmak üzere gerekli tüm yasal yükümlülükleri ve yasal prosedürleri yerine getirmek zorunda olduğunu, söz konusu yükümlülükler ve prosedürlerle ilgili olarak HİCABİSTAN’ın herhangi bir bilgi ve sorumluluğunun bulunmadığını kabul ve beyan eder.

3.4. Üye, Platform üzerinden HİCABİSTAN’dan yapacağı alımlarda akdedilecek mesafeli satış sözleşmelerinde HİCABİSTAN’ın Satıcı taraf, kendisinin ise Alıcı taraf olduğunu; HİCABİSTAN’ın bahsi geçen mesafeli satış sözleşmesi ilişkisinde kendisine karşı sadece Satıcı’nın yürürlükteki tüketici hukuku mevzuatı ve sair mevzuat kapsamında her anlamda bizzat sorumlu olduğunu kabul ve beyan eder.

3.5. HİCABİSTAN; Üye’nin satıcıdan satın alacağı ürünlere dair tahsilat yetkisine sahip olacak ve Alıcı HİCABİSTAN’a yapacağı söz konusu bu ödemeyle, Satıcıya karşı ödeme yükümlülüğünden kurtulacaktır.

3.6. Üye, Platform üzerinde gerçekleştirdiği işlemlerde ve yazışmalarda, işbu Üyelik Sözleşmesi’nin hükümlerine, Platform’da belirtilen tüm koşullara, yürürlükteki mevzuata ve ahlak kurallarına uygun olarak hareket edeceğini kabul ettiğini beyan eder. Üye’nin Platform dâhilinde yaptığı işlem ve eylemlere ilişkin hukuki ve cezai sorumluluk kendisine aittir.

3.7. HİCABİSTAN, yürürlükteki mevzuat uyarınca yetkili makamların talebi halinde, Üye’nin kendisinde bulunan bilgilerini söz konusu makamlarla paylaşabilecektir.

3.8. Platform’a üyelik sırasında ve/veya alışveriş sırasında Üye’lerden alınan kişisel veriler, Üyeler arasında sahtecilik, dolandırıcılık, Platform’un kötüye kullanımı, Türk Ceza Kanunu anlamında suç oluşturabilecek konularda çıkan uyuşmazlıklarda, yalnızca talep edilen konu ile sınırlı olmak üzere tarafların yasal haklarını kullanabilmeleri amacıyla ve sadece bu kapsam ile sınırlı olmak üzere uyuşmazlığa taraf olabilecek diğer Üyelere iletebilecektir.

3.9. Üye’nin Hesabım Sayfası’na erişmek ve Platform üzerinden işlem gerçekleştirebilmek için ihtiyaç duyduğu kullanıcı adı ve şifre bilgisi, Üye tarafından oluşturulmakta olup, söz konusu bilgilerin güvenliği ve gizliliği tamamen Üye’nin sorumluluğundadır. Üye, kendisine ait kullanıcı adı ve şifre ile gerçekleştirilen işlemlerin kendisi tarafından gerçekleştirilmiş olduğunu, bu işlemlerden kaynaklanan sorumluluğun peşinen kendisine ait olduğunu, bu şekilde gerçekleştirilen iş ve işlemleri kendisinin gerçekleştirmediği yolunda herhangi bir def’i ve/veya itiraz ileri süremeyeceğini ve/veya bu def’i veya itiraza dayanarak yükümlülüklerini yerine getirmekten kaçınamayacağını kabul, beyan ve taahhüt eder.

3.10. Üye, Platform’u aşağıda sayılan haller başta olmak üzere hukuka ve ahlaka aykırı bir şekilde kullanmayacaktır.

3.10.1Platform’un herhangi bir kişi adına veri tabanı, kayıt veya rehber yaratmak, kontrol etmek, güncellemek veya değiştirmek amacıyla kullanılması;

3.10.2 Platform’un bütününün veya bir bölümünün bozma, değiştirme veya tersine mühendislik yapma amacıyla kullanılması;

3.10.3 Yanlış bilgiler veya başka bir kişinin bilgileri kullanılarak işlem yapılması, yanlış veya yanıltıcı ikametgâh adresi, elektronik posta adresi, iletişim, ödeme veya hesap bilgileri de dahil yanlış veya yanıltıcı kişisel veriler kullanılmak suretiyle sahte Üyelik hesapları oluşturulması ve bu hesapların Üyelik Sözleşmesi’ne veya yürürlükteki mevzuata aykırı şekilde kullanılması, başka bir Üye’nin hesabının izinsiz kullanılması, başka birinin yerine geçilerek ya da yanlış bir isimle işlemlere taraf ya da katılımcı olunması;

3.10.4 Yorum ve puanlama sistemlerinin; Platform’daki yorumları Platform dışında yayınlamak gibi Platform dışı amaçlar için kullanılması veya sistemleri manipüle edecek şekilde kullanılma amaçları dışında kullanılması;

3.10.5 Virüs veya Platform’a, Platform’un veri tabanına, Platform üzerinde yer alan herhangi bir içeriğe zarar verici herhangi başka bir zararlı yazılım yayılması;

3.10.6 Platform tarafından belirlenmiş olan iletişimler ve teknik sistemler üzerinde makul olmayan veya orantısız derecede büyük yüklemeler yaratacak ya da teknik işleyişe zarar

verecek faaliyetlerde bulunulması, HİCABİSTAN’ın önceden yazılı iznini alınmaksızın Platform üzerinde otomatik program, robot, web crawler, örümcek, veri madenciliği (data mining) ve veri taraması (data crawling) gibi “screen scraping” yazılımları veya sistemlerin kullanılması ve bu şekilde Platform’da yer alan herhangi bir içeriğin tamamının veya bir kısmının izinsiz kopyalanarak, yayınlanması veya kullanılması.

3.11. Üye, Platform’da yaptığı işlemleri HİCABİSTAN’a maddi ve Platform’a teknik olarak hiçbir surette zarar vermeyecek şekilde yürütmekle yükümlüdür. Üye, Platform kullanımının Platform’a zarar verecek her türlü program, virüs, yazılım, lisanssız ürün, truva atı vb. içermemesi için gerekli koruyucu yazılımları ve lisanslı ürünleri kullanmak da dâhil olmak üzere gerekli her türlü tedbiri aldığını kabul ve taahhüt eder. Üye ayrıca Hesabım Sayfası’na robot veya otomatik giriş yöntemleriyle girmeyeceğini kabul eder.

3.12. Platform’un veya üzerindeki içeriğin işbu Üyelik Sözleşmesi ile belirlenen kullanım şartlarına veya yürürlükteki mevzuat hükümlerine aykırı olarak kullanılması hukuka aykırı olup; HİCABİSTAN’ın ilgili talep, dava ve takip hakları saklıdır.

 

4. GİZLİLİK VE KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI

4.1. Kişisel Verilerin İşlenmesi:

HİCABİSTAN, Üyelerinden elde edilen kişisel verilerin işlenmesiyle ilgili olarak hem KVKK’ye (6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu) hem de 2016/679 Sayılı AB Genel Veri Koruma Tüzüğü’ne (“GVKT”) tabidir. HİCABİSTAN, Türkiye Kişisel Verilerin Gizliliği ve Korunması Politikası ve GVKT Gizlilik Politikası ve www.hicabistan.com platformundan erişilebilecek işbu Anlaşma uyarınca Kullanıcılarından kişisel verileri toplar, kullanır, iletir ve işler. Türkiye Kişisel Verilerin Gizliliği ve Korunması Politikası ve GVKT Gizlilik Politikası işbu Üyelik Anlaşmasının bir parçasıdır.

Türkiye’de yerleşik olmadığınız ve ödemenizi Discover, Carte Bancaire, JCB, Maestro, Union Pay, Sofortuberweisung, QIWI, Bancontact, Diners, Hipercard, Sepa Direct Debit and IDEAL kart aracılığıyla veya ABD’de AMEX kart aracılığıyla yaptığınız durumlarda ödemeleriniz Hicabistan, London Limited şirketi aracılığıyla kişisel verilerinize ulaşım olmaksızın yalnızca sipariş numaranız kullanılarak işlenir.

Kişisel verileri kullanımımızla ve bu konularda sahip olduğunuz haklarla ilgili daha fazla bilgi için ve

KVKK kapsamında kişisel verilerinizi koruma ve işlememizle ilgili bilgi edinmek için,

[Türkiye Kişisel Verilerin Gizliliği ve Korunması Politikası] bağlantısından Türkiye Kişisel Verilerin Gizliliği ve Korunması Politikasına erişebilir ve bilgi@hicabistan.com adresine e-posta göndererek söz konusu haklarınızı icra edebilirsiniz.

 

Ayrıca,

Bir Avrupa Birliği üye ülkesinde ikamet ediyorsanız, GVKT kapsamında kişisel verilerinizi koruma ve işlememizle ilgili bilgi edinmek için, [GVKT Gizlilik Politikası] bağlantısından GVKT Gizlilik Politikasına erişebilir ve bilgi@hicabistan.com adresinden Veri Koruma Sorumlumuza e-posta göndererek söz konusu haklarınızı icra edebilirsiniz.

Bizimle iletişime geçtiğiniz e-posta adresi, Hicabistan üyelik süreciniz sırasında ibraz ettiğiniz e-posta adresi olmalıdır. Bir Üye olduğunuzla ilgili makul çerçevede bir ispat sağlanmadıkça, diğer e-posta adreslerinden alınan taleplere cevap verilmeyecektir.

 

5. FİKRİ MÜLKİYET HAKLARI

“Hicabistan” markası ve logosu, “Hicabistan” mobil uygulamasının ve Platform’un tasarımı, yazılımı, alan adı ve bunlara ilişkin olarak HİCABİSTAN tarafından oluşturulan her türlü marka, tasarım, logo, ticari takdim şekli, slogan ve diğer tüm içeriğin her türlü fikri mülkiyet hakkı kendi mülkiyetindedir. Üye, HİCABİSTAN’ın veya bağlı şirketlerinin mülkiyetine tabi fikri mülkiyet haklarını yazılı izni olmaksızın kullanamaz, paylaşamaz, dağıtamaz, sergileyemez, çoğaltamaz ve bunlardan türemiş çalışmalar yapamaz. Üye, mobil uygulamasının veya Platform’un bütünü ya da bir kısmını başka bir ortamda HİCABİSTAN’ın yazılı izni olmaksızın kullanamaz. Üye’nin, üçüncü kişilerin veya HİCABİSTAN’ın fikri mülkiyet haklarını ihlal edecek şekilde davranması halinde, Üye, HİCABİSTAN’ın ve/veya söz konusu üçüncü kişinin tüm doğrudan ve dolaylı zararları ile masraflarını tazmin etmekle yükümlüdür.

 

6. SÖZLEŞME DEĞİŞİKLİKLERİ

HİCABİSTAN,işbu Üyelik Sözleşmesi’ni ve Platform’da yer alan Gizlilik ve Kişisel Verilerin Korunması Politikası da dahil her türlü politikayı, hüküm ve şartı uygun göreceği herhangi bir zamanda, yürürlükteki mevzuat hükümlerine aykırı olmamak kaydıyla Platform’da ilan ederek tek taraflı olarak değiştirebilir. İşbu Üyelik Sözleşmesi’nin değişen hükümleri, Platform’da ilan edildikleri tarihte geçerlilik kazanacak, geri kalan hükümler aynen yürürlükte kalarak hüküm ve sonuçlarını doğurmaya devam edecektir.

 

7. MÜCBİR SEBER

Ayaklanma, ambargo, devlet müdahalesi, isyan, işgal, savaş, seferberlik, grev, lokavt, iş eylemleri veya boykotlar dahil olmak üzere siber saldırı, iletişim sorunları, altyapı ve internet arızaları, sisteme ilişkin iyileştirme veya yenileştirme çalışmaları ve bu sebeple meydana gelebilecek arızalar, elektrik kesintisi, yangın, patlama, fırtına, sel, deprem, göç, salgın veya diğer bir doğal felaket veya HİCABİSTAN’ın kontrolü dışında gerçekleşen, kusurundan kaynaklanmayan ve makul olarak öngörülemeyecek diğer olaylar (“Mücbir Sebep”) HİCABİSTAN’ın işbu Üyelik Sözleşmesi’nden doğan yükümlülüklerini ifa etmesini engeller veya geciktirirse, HİCABİSTAN ifası Mücbir Sebep sonucunda engellenen veya geciken yükümlülüklerinden dolayı sorumlu tutulamaz ve bu durum işbu Üyelik Sözleşmesi’nin bir ihlali olarak kabul edilemez.

 

8. GENEL HÜKÜMLER

8.1. Üye, işbu Üyelik Sözleşmesi’nden doğabilecek ihtilaflarda HİCABİSTAN’ın resmi defter ve ticari kayıtları ile HİCABİSTAN’ın veri tabanında, sunucularında tutulan e-arşiv kayıtlarının,

elektronik bilgilerin ve bilgisayar kayıtlarının, bağlayıcı, kesin ve münhasır delil teşkil edeceğini ve bu maddenin 6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunu’nun 193. maddesi anlamında delil sözleşmesi niteliğinde olduğunu kabul eder.

8.2. İşbu Üyelik Sözleşmesi münhasıran Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına tabi olacaktır. İşbu Üyelik Sözleşmesi’nden kaynaklanan veya işbu Üyelik Sözleşmesi ile bağlantılı olan her türlü ihtilaf, İstanbul Tüketici Hakem Heyetleri ve İstanbul (Çağlayan) Mahkemeleri ve İcra Müdürlükleri’nin münhasır yargı yetkisinde olacaktır.

8.3. HİCABİSTAN, Üye ile Üye’nin kayıt olurken bildirmiş olduğu elektronik posta adresi vasıtasıyla veya telefon numarasına arama yapmak ve SMS göndermek suretiyle iletişim kuracaktır. Üye, elektronik posta adresini ve telefon numarasını güncel tutmakla yükümlüdür.

8.4. İşbu Üyelik Sözleşmesi, konuya ilişkin olarak Taraflar arasındaki anlaşmanın tamamını oluşturmaktadır. İşbu Üyelik Sözleşmesi’nin herhangi bir hükmünün yetkili herhangi bir mahkeme, tahkim heyeti veya idari makam tarafından tümüyle veya kısmen geçersiz veya uygulanamaz olduğu veya makul olmadığına karar verilmesi halinde, söz konusu geçersizlik, uygulanamazlık veya makul olmama ölçüsünde işbu Üyelik Sözleşmesi bölünebilir olarak kabul edilecek ve diğer hükümler tümüyle yürürlükte kalmaya devam edecektir.

8.5. Üye, HİCABİSTAN’ın önceden yazılı onayını almaksızın işbu Üyelik Sözleşmesi’ndeki haklarını veya yükümlülüklerini tümüyle veya kısmen temlik edemeyecektir.

8.6. Taraflar’dan birinin Üyelik Sözleşmesi’nde kendisine verilen herhangi bir hakkı kullanmaması ya da icra etmemesi, söz konusu haktan feragat ettiği anlamına gelmeyecek veya söz konusu hakkın daha sonra kullanılmasını ya da icra edilmesini engellemeyecektir.

 

8 (sekiz) maddeden ibaret işbu Üyelik Sözleşmesi, Üye tarafından her bir hükmü okunarak ve bütünüyle anlaşılarak elektronik ortamda onaylanmak suretiyle, onaylandığı an itibarıyla yürürlüğe girmiştir

Gizlilik Sözleşmesi

FURKAN ALTUNOK (HİCABİSTAN) GİZLİLİK VE KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI POLİTİKASI

1 POLİTİKANIN AMACI ve KAPSAMI

Bu Gizlilik ve Kişisel Verilerin Korunması Politikası(“POLİTİKA”), HİCABİSTAN’ın(“Veri Sorumlusu”) iş başvurusu yapan adaylar, tedarikçi, çevrimiçi ve fiziksel ziyaretçi, üye, müşteri, hissedar ve ortaklarına (“Kişi Grupları”) ait kişisel verilerin işlenmesine ilişkin olarak söz konusu kişi gruplarını aydınlatmayı hedeflemektedir.

2 ADAY KİŞİ GRUBU

2.1 Aday Kişi Grubuna İlişkin Toplanan Kişisel Veriler

HİCABİSTAN iş başvurusu amacıyla kendisine başvuran aday kişi grubuna ilişkin olarak;

  • Özgeçmiş, iş tecrübesi, eğitim durumu, yabancı dil belgesi ile diğer sertifikaları,
  • Ad soyad, adres, doğum tarihi, e-posta adresi, telefon numarası ve diğer iletişim bilgileri,
  • Telekonferans, görüntülü görüşme, telefon gibi araçlarla veya yüz yüze mülakat yapılması durumunda edilen bilgilerin kayıtları,
  • Referanslar veya HİCABİSTAN tarafından yapılan araştırmalar sonucu elde edilen bilgiler,
  • Yetenek ve kişilik özelliklerini tespit eden işe alım testlerinin sonuçları,
  • Ücret beklentisi, engellilik ve hükümlülük durumu, ücret ödeme şekli, gibi bilgileri işleyebilir. Durumun gerektirmesi halinde adaydan sabıka kaydı, sağlık raroru gibi bilgiler de talep edilebilir.
2.2 Adayların Kişisel Verilerinin Toplanma ve İşlenme Amaçları

HİCABİSTAN, bu POLİTİKA’nın “VII. Kişisel Verilerin İşlenme Amaçları” başlıklı bölümünde belirtilen amaçların bir veya birden fazlasına dayalı olarak ve başvurunun niteliğini dikkate alarak adayın aşağıdaki amaçlarla kişisel verilerini işleyebilir:

  • Adayın niteliğini, tecrübesini ve ilgisini açık pozisyona uygunluğunu değerlendirmek,
  • Gerektiği takdirde, adayın ilettiği bilgilerin doğruluğunun kontrolünü yapmak veya üçüncü kişilerle iletişime geçip aday hakkında referans araştırması yapmak,
  • Başvuru ve işe alım süreci hakkında aday ile iletişime geçmek veya uygun olduğu takdirde, sonradan yurtiçinde veya yurtdışında açılan herhangi bir pozisyon için aday ile iletişime geçmek,
  • Herhangi bir mevzuatın gereklerini ya da yetkili kurum veya kuruluşun taleplerini karşılamak,
  • HİCABİSTAN’ın uyguladığı işe alım ilkelerini geliştirmek ve iyileştirmek,
  • İş sağlığı ve güvenliği çerçevesinde yapılması gereken faaliyetlerin icra etmek.
2.3 Adayların Kişisel Verilerinin Toplanma ve İşlenme Yöntemleri

İşe alım sürecinde adayların kişisel verileri bu POLİTİKA’da belirtilen diğer yöntem ve vasıtalarla birlikte veya ek olarak aşağıdaki yöntem ve vasıtalarla toplanabilir:

  • Matbu veya elektronik ortamda yayınlanan başvuru formu,
  • Adayların HİCABİSTAN’a e-posta, kargo, referans ve benzeri yöntemlerle ulaştırdıkları özgeçmişler,
  • İstihdam veya danışmanlık şirketleri ile LinkedIn,
  • Video konferans, telefon gibi araçlarla veya yüz yüze mülakat yapılan hallerde, mülakat sırasında,
  • Aday tarafından iletilen bilgilerin doğruluğunu teyit etmek amacıyla yapılan kontroller ile HİCABİSTAN tarafından yapılan araştırmalar,
  • Tecrübesi olan uzman kişiler tarafından yapılan ve sonuçları incelenen yetenek ve kişilik özelliklerini tespit eden işe alım testleri.

HİCABİSTAN, toplanan kişisel verileri bilgisayar sistemleri ve insan kaynakları personeli vasıtasıyla otomatik olan veya otomatik olmayan yollarla işler.

2.4 Adaylar Hakkında Referans Araştırması Yapılması

HİCABİSTAN, adaylar hakkında referans araştırması yapabilir. Yapılacak referans araştırması genel olarak adayın verdiği bilgilerin doğruluğunu teyit etmeye yönelik olacaktır. Ayrıca adayın kendisi hakkında sakladığı ve HİCABİSTAN açısından risklerin doğmasına sebep olabilecek bilgileri tespit etmek de yapılabilecek araştırmanın amaçları arasında olacaktır.

Yapılacak referans araştırması kapsamında üçüncü kişilerle adaylara ait kimlik bilgileri, iş ve eğitim tecrübeleri gibi gerekli kişisel veriler paylaşılabilir. Ayrıca adaylar hakkında üçüncü kişilerden kişisel veri elde edilebilir.

Adaylar, kendileri ile ilgili yapılacak referans araştırması hakkında her zaman HİCABİSTAN ile irtibat kurabilir.

2.5 Adayların Kişisel Verilerine İlişkin Hakları

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’ndan (“KVKK”) kaynaklanan haklarını kullanmak isteyen adaylar bu POLİTİKAda açıklanan usul ve esaslar kapsamında HİCABİSTAN’a başvurabilirler.

2.6 Adaylık Sürecinde Toplanan Kişisel Verilerden İşe Alım Halinde İşlenmesine Devam Edilecek Olanlar

İşe alım süreçleri boyunca aday hakkında toplanan ve işlenen tüm kişisel veriler, adayın ilgili açık pozisyonda istihdam edilmesine karar verilmesi halinde özlük dosyasına aktarılır.

2.7 Adayların Kişisel Verilerinin Güvenliği

HİCABİSTAN işlediği kişisel veriler bakımından, veri konusu kişi grupları (aday, kişi grubu, stajyer gibi) arasında ayrım gözetmez. Kişisel verilerin güvenliği hakkında detaylı bilgi bu dokümanın kişisel verilerin güvenliğine ilişkin bölümünde yer almaktadır.

3 KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİNE İLİŞKİN İLKELER

3.1 Hukuka ve Dürüstlük Kuralına Uygun İşleme

Kişisel verilerin işlenmesinde hukuksal düzenlemelerle getirilen ilkeler ile genel güven ve dürüstlük kuralına uygun hareket edilmektedir.

3.2 Kişisel Verilerin Doğru ve Gerektiğinde Güncel Olmasını Sağlama

Kişi gruplarının işlenen kişisel verilerinin doğru ve güncel olması için dönemsel kontrol ve güncellemeler yapılmakta ve bu doğrultuda gerekli tedbirler alınmaktadır. Bu kapsamda kişisel verilerin doğruluğunu kontrol etme ve gerekli düzeltmeleri yapmaya yönelik sistemler HİCABİSTAN bünyesinde oluşturulur. Üyeler bakımından bu değişiklik ve güncellemeler www.hicabistan.com web sitesi üzerindeki Hesabım Sayfası’ndan yapılabilecektir.

3.3 Belirli, Açık ve Meşru Amaçlarla İşleme

Kişisel veriler açık, belirli ve meşru veri işleme amaçlarına dayalı olarak işlenmektedir. Verilerin hangi amaçla işleneceği, aşağıda detaylı olarak yer almaktadır.

3.4 İşlendikleri Amaçla Bağlantılı, Sınırlı ve Ölçülü Olma

Kişisel veriler öngörülen amaç/amaçların gerçekleştirilebilmesi için ölçülü, amaçla ilintili ve sınırlı biçimde işlenmekte ve amacın gerçekleştirilmesiyle ilgili olmayan veya ihtiyaç duyulmayan kişisel verilerin işlenmesinden kaçınılmaktadır.

3.5 İlgili Mevzuatta Öngörülen veya İşlendikleri Amaç İçin Gerekli Olan Süre Kadar Muhafaza Etme

HİCABİSTAN kişisel verileri ancak ilgili mevzuatta öngörülen veya işlendikleri amaç için gerekli olan süre kadar muhafaza etmektedir. Bu kapsamda, öncelikle ilgili mevzuatta kişisel verilerin saklanması için bir süre öngörülüp öngörülmediği tespit edilmekte, bir süre belirlenmişse bu süreye uygun davranılmakta, bir süre belirlenmemişse kişisel veriler işlendikleri amaç için gerekli olan süre kadar saklanmaktadır. Sürenin bitimi veya işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde, daha uzun süre işlenmelerine izin veren hukuki bir sebep bulunmaması halinde, kişisel veriler HİCABİSTAN’ın Kişisel Verilerin Saklanması ve İmhası Politikası’na göre silinmekte, yok edilmekte veya anonim hale getirilmektedir.

Aşağıda ayrıca saklama sürelerine yer verilmiştir.

4 KİŞİ GRUPLARININ KİŞİSEL VERİLERİNİN İŞLENMESİ ŞARTLARI

İlgili kişi gruplarının açık rızası, kişisel verilerin hukuka uygun olarak işlenmesini olanaklı kılan hukuka uygunluk sebeplerinden sadece bir tanesidir. Açık rıza dışında, aşağıda yer alan diğer hukuka uygunluk sebeplerinden birinin varlığı durumunda da kişisel veriler işlenebilir.

Kişisel veri işleme faaliyetinin dayanağı aşağıda belirtilen hukuka uygunluk sebeplerinden yalnızca biri olabildiği gibi bu şartlardan birden fazlası da aynı kişisel veri işleme faaliyetinin dayanağı olabilir. İşlenen kişisel verilerin, özel nitelikli kişisel veri olması halinde ise; aşağıda “Özel Nitelikli Kişisel Verilerin İşlenebileceği Haller” başlığı içerisinde yer alan koşullar uygulanır.

Kişi grupları, işbu POLİTİKA ile işlenen kişisel verilerinin hangileri olduğu, kişisel verilerinin hangi amaçlarla ve hangi sebeplerle işlendiği, kişisel verilerinin hangi kaynaklardan toplandığı, bu kişisel verilerin kimlerle paylaşılacağı ve nasıl kullanılacağı gibi konular hakkında bilgilendirilir.

4.1 Kanunlarda Açıkça Öngörülmesi

Kanunlarda açıkça kişisel veri işlenmesi öngörüldüğü hallerde, HİCABİSTAN verisi işlenecek kişi gruplarının ayrıca açık rızasını almadan kişisel verilerini işler. Örneğin Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun uyarınca HİCABİSTAN’a üyelik, ticari elektronik izni verilmesi, sipariş, ödeme, teslimat, ürüne ilişkin iptal veya iade gibi süreçlerde kişisel verilerin işlenmesi.

4.2 Fiili İmkânsızlık Sebebiyle İlgilinin Açık Rızasının Alınamaması

Fiili imkânsızlık nedeniyle rızasını açıklayamayacak durumda olan veya rızasına geçerlilik tanınamayacak olan kişi grubunun kendisinin ya da başka bir kişinin hayatı veya beden bütünlüğünü korumak için kişisel verisinin işlenmesinin zorunlu olması halinde kişi grubunun açık rızası alınmaksızın verileri işlenebilir.

4.3 Sözleşmenin Kurulması veya İfasıyla Doğrudan İlgili Olması

Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması halinde veriler işlenebilir. Örneğin HİCABİSTAN’ya üyelik işleminin gerçekleştirebilmesi için Üye’nin verdiği kişisel veriler.

4.4 HİCABİSTAN’ın Hukuki Yükümlülüğünü Yerine Getirmesi

Veri sorumlusu olarak hukuki yükümlülükleri yerine getirmek için işlemenin zorunlu olması halinde açık rıza alınmaksızın kişi grubunun kişisel verileri işlenebilir. Örneğin herhangi bir ürün siparişi durumunda bu ürünün Üye’ye teslim edilmesi, satıcıya ürün bedelinin ödenmesi gibi.

4.5 Kişi Gruplarının Kişisel Verisini Alenileştirmesi

Kişi grubunun, kişisel verisinin kendisi tarafından alenileştirilmiş olması halinde, açık rızaya gerek olmaksızın veriler işlenebilir. Örneğin Üye’nin internette, sosyal medya hesaplarında herkese açık olarak paylaşmış olduğu kişisel veriler, bu paylaşım iradesine uygun ve ölçüde olduğu takdirde işlenebilecektir.

4.6 Bir Hakkın Tesisi veya Korunması için Veri İşlemenin Zorunlu Olması

Bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması halinde kişi grubunun açık rızası alınmaksızın verileri işlenebilir. Örneğin Üye’nin tüketici hakem heyetine yapmış olduğu bir şikayete istinaden alışveriş ile bilgilerinin bu şikayet dosyasına konulması.

4.7 Meşru Menfaate Dayalı Olarak Verilerin İşlenmesi

Kişi grubunun temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla HİCABİSTAN’ın meşru menfaatleri için veri işlemenin zorunlu olması halinde kişi grubunun açık rızası alınmaksızın kişisel verileri işlenebilir. Örneğin Müşteri memnuniyetini sağlamak amacıyla HİCABİSTAN tarafından memnuniyet anketleri yapılması.

4.8 Kişi Grubunun Kişisel Verilerinin Açık Rızaya Dayalı Olarak İşlenmesi

Kişi grubunun kişisel verileri, yukarıda 3.1 – 3.7 maddelerinde belirtilen şartlardan herhangi birine dayalı olarak işlenemediği durumlarda, açık rızaya dayalı olarak işlenecektir.

5 ÖZEL NİTELİKLİ KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENEBİLECEĞİ HALLER

Kişisel verilerin bir kısmı, “özel nitelikli kişisel veri” olarak ayrı şekilde düzenlenmekte ve özel bir korumaya tabi olmaktadır.

5.1 Özel Nitelikli Kişisel Verilerin Açık Rızaya Dayalı Olarak İşlenmesi

Özel nitelikli kişisel veriler, kişi grubunun açık rızası olması halinde, bu POLİTİKAda belirtilen ilkeler ve gerekli idari ve teknik tedbirler alınarak işlenebilir.

5.2 Özel Nitelikli Kişisel Verilerin Açık Rıza Olmaksızın İşlenebileceği Haller

Özel nitelikli kişisel veriler, kişi grubunun açık rızası bulunmayan durumlarda Kişisel Verileri Koruma Kurulu (“Kurul”) tarafından belirlenecek olan yeterli önlemlerin alınması kaydıyla aşağıdaki durumlarda işlenebilecektir:

  • Kişi grubunun sağlığı ve cinsel hayatı dışındaki özel nitelikli kişisel veriler, kanunlarda öngörülen hallerde,
  • Kişi grubunun sağlığına ve cinsel hayatına ilişkin özel nitelikli kişisel veriler ise ancak kamu sağlığının korunması, koruyucu hekimlik, tıbbi teşhis, tedavi ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi, sağlık hizmetleri ile finansmanının planlanması ve yönetimi amacıyla, sır saklama yükümlülüğü altında bulunan kişiler veya yetkili kurum ve kuruluşlar tarafından.

6 KİŞİ GRUBUNUN AYDINLATILMASI VE BİLGİLENDİRİLMESİ

Kişisel verilerin elde edilmesi sırasında kişi grubu HİCABİSTANtarafından bilgilendirilir. Bu kapsamda HİCABİSTAN’ın irtibat kişisinin kimliği, kişisel verilerin hangi amaçla işleneceği, işlenen kişisel verilerin kimlere ve hangi amaçla aktarılabileceği, kişisel veri toplamanın yöntemi ve hukuki sebebi ile kişi gruplarının sahip oldukları haklar kendilerine bildirilir.

Kişi gruplarının, kişisel verilerine ilişkin bilgi talep etmesi halinde, HİCABİSTAN tarafından  bilgi@hicabistan.com üzerinden gerekli bilgilendirme yapılır. Fiziksel ziyaretçilere HİCABİSTAN`a ait lokasyonlarda kamera ile kayıt yapıldığına ilişkin bilgilendirme yapılmaktadır. Ayrıca bina içinde tüm ziyaretçilerin görebileceği şekilde levhalarla kısa bilgilendirmeler yapılmaktadır. HİCABİSTAN`ın web sayfasını ziyaret eden kullanıcılara işbu Politika ile, sayfayı ziyaret etmekle kalmayıp aynı zamanda Üye olan kullanıcılara ise hem bu Politika ile hem de Üyelik sayfasından bilgilendirmeler yapılmaktadır.

HİCABİSTAN İrtibat Kişisi:

bilgi@hicabistan.com

7 KİŞİSEL VERİLERİN KATEGORİZE EDİLMESİ

Bu POLİTİKA kapsamında, HİCABİSTAN tarafından kişi gruplarının aşağıda belirtilen kategorilerdeki kişisel verileri işlenmektedir:

  • Kimlik Bilgisi
  • İletişim Bilgisi
  • Lokasyon Verisi
  • Aile Bireyleri ve Yakın Bilgisi
  • Fiziksel Mekan Güvenlik Bilgisi
  • Finansal Bilgi
  • Özlük Bilgisi
  • Aday Çalışan Bilgisi
  • Kişi Grubu İşlem Bilgisi
  • Hukuki İşlem ve Risk Bilgisi
  • Özel Nitelikli Kişisel Veri
  • Şikayet Yönetimi Bilgisi

8 KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENME AMAÇLARI

8.1 İşlenme Koşulları

Kişisel veriler aşağıdaki koşullarla sınırlı olarak işlenmektedir. Bu koşullar;

  • Kişisel verilerinizin işlenmesine ilişkin ilgili faaliyetin kanunlarda açıkça öngörülmesi,
  • Kişisel verilerinizin HİCABİSTAN tarafından işlenmesinin bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili ve gerekli olması,
  • Kişisel verilerin işlenmesinin HİCABİSTAN’ın hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması,
  • Kişisel verilerin kişi grubu tarafından alenileştirilmiş olması şartıyla; alenileştirme amacıyla sınırlı bir şekilde HİCABİSTAN tarafından işlenmesi,
  • Kişisel verilerin HİCABİSTAN tarafından işlenmesinin HİCABİSTAN’ın veya kişi gruplarının veya üçüncü kişilerin haklarının tesisi, kullanılması veya korunması için zorunlu olması,
  • Kişi gruplarının temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla HİCABİSTAN’ın meşru menfaatleri için kişisel veri işleme faaliyetinde bulunulmasının zorunlu olması,
  • HİCABİSTAN tarafından kişisel veri işleme faaliyetinde bulunulmasının ilgili kişinin ya da bir başkasının hayatı veya beden bütünlüğünün korunması için zorunlu olması ve bu durumda da ilgili kişinin fiili imkânsızlık veya hukuki geçersizlik nedeniyle rızasını açıklayamayacak durumda bulunması.

Yukarıda belirtilen şartların bulunmaması halinde; kişisel veri işleme faaliyetinde bulunmak için HİCABİSTAN kişisel veri sahiplerinin açık rızalarına başvurmaktadır.

8.2 İşleme Amaçları

HİCABİSTAN, kişisel verileri; aşağıda belirtilen amaçlarla işlemektedir:

Aday Çalışan Grubu için:

  • İnsan kaynakları politikalarının ve süreçlerinin tamamlanması ve yürütülmesinin sağlanması,
  • Çalışan adaylarının başvuru seçme ve değerlendirme süreçlerinin planlanması,
  • İş sağlığı ve güvenliği çerçevesinde yapılması gereken faaliyetlerin icra edilmesi,
  • Çalışan adayı yerleştirilmesi için gerekli iletişim aktiviteleri,
  • Stajyer alımı, yerleştirilmesi ve operasyon süreçlerinin planlanması.
  • Stajyer avukat için; Avukatlık Kanunu kapsamında meslek dayanışması kapsamında yasal gerekliliklerin yerine getirilmesi.

Müşteri Grubu için:

  • Elektronik ticaret ve türk ticaret kanunu uyarınca yasal yükümlülüklerin yerine getirilmesi.
  • Müşteri memnuniyeti ve/veya tecrübesine yönelik aktivitilerin planlanması.
  • Yasal, düzenleyici ve şirket yönetimi yükümlülükleri ve doğru uygulama ile uyum sağlanması.
  • Teslim edilecek ürünün müşteri siparişine uygun olarak hazırlanması ve taahhüt edilen teslim süresi içinde müşteriye ulaşmasının temini
  • İptal veya iade konusuna ilişkin ürün bedellerinin mümkün olan en kısa sürede müşterinin hesabına aktarılması amacıyla ilgili birime bilgi verilmesi.
  • Bilginin güvenliğinin sağlanmasına ilişkin süreçlerin oluşturulması ve uygulanması.
  • Riskin kabul edilebilir seviyeye çekilmesi.
  • Risk Yönetimi.
  • Erişim Yetki ve Kontrol Matrisi Oluşturulması.
  • Veri Aktarım tekniklerinin tespiti
  • Veri saklama süreçlerinin ve yöntemlerinin oluşturulması
  • Uzaktan erişim yöntem ve süreçlerinin belirlenmesi ve icrası
  • Müşteriye ilişkin CRM uygulamaları çerçevesinde anonim veriler paylaşılarak çıkan sonuçların karar destek sistemlerinde kullanılması.
  • Kampanya planlamaları, fizibilite çalışmaları ve CRM kapsamında doğru hedeflemelerin yapılması.
  • Faturaların düzenlenmesi ve düzenli takibi.
  • Şirket yükümlülüklerinin yerine getirilmesi.
  • Müşteri pörtföyü oluşturmak için veri toplama.
  • Müşteriye stokta olmayan ürünü getirmek için veri toplama.
  • Müşteriye tadilat hizmeti verebilmek için veri toplama.

Tedarikçi Grubu (Tedarikçi, Tedarikçi Yetkilisi, Tedarikçi Çalışanı) için:

  • Tedarikçilerle olan iş sürecinin yönetilmesi.
  • İhtiyaç duyulan hizmete ilişkin sözleşme gibi hukuksal süreçlerin ve yasal gerekliliklerin yerine getirilmesi.
  • Şirket adına üretim yaptırmak amacıyla ilgili tedarikçiyle iletişimin sağlanması.
  • Seçilen tedarikçilerle sözleşmelerin kurulması.
  • Satın alma işlemlerinin gerçekleştirilmesi.
  • Üretim süreçlerinin takip edilmesi ve kontrollerinin yapılması.
  • Üretim sonrası eksik hatalı ürün geldiğinde iade iptal süreçlerinin depo ile iletişim halinde yürütülmesi.
  • Ödemelerin kontrolü ve onay verilmesi.
  • İş Sağlığı yasası ve sözleşme gereği.
  • SGK mevzuaatı uyarınca çalışana ve devlete ödenmesi gereken prim ödemelerinin yapılması ve kontrolü.
  • Çalışanların yeterlilik belgelerinin bulunup bulunmadığının kontrolü (yaptığı işe bağlı şekilde sertifika, yetki belgesi vb.)
  • Hijyen ve yüksekte çalışma belgelerinin kontrolü.
  • Tedarikçi çalışanlarının İSG kanununa göre uygunluklarının değerlendirilmesi.
  • SGK prim borçlarının ödenip ödenmediğinin kontrol edilmesi.
  • Tedarikçi ile hukuki ilişki tesis edilebilmesi için gerekli bilgi ve belgelerin toplanması.
  • Tedarikçi ilişkilerinin yürütülmesi.
  • Şirket kaynaklarının ekonomik kullanılmasının sağlanması ve şirket operasyonlarının müşteri odaklı iyileştirilmesi.
  • Depo ihtiyaçlarının belirlenmesi ve hızlı ve tasarruflu şekilde giderilmesi.
  • Şirketin ihtiyaç duyduğu ürünlerinin satınalma işlemlerinin gerçekleştirilmesi.
  • Ürün tanıtım ve pazarlama için gerekli görselleri hazırlanması.
  • Ürün tanıtım ve pazarlama için gerekli görselleri hazırlanması noktasında gerekli insan kaynağının temini.
  • Kişisel veri işleyen gerçek veya tüzel kişi tedarikçinin KVKK uyarınca HİCABİSTAN’ın veri güvenliği bakımından uymak zorunda olduğu yükümlere uyacağına dair taahhütlerin alınması.
  • Taahhütlerin yerine getirilip getirilmediğinin kontrolü ve denetimlerinin planması.
  • Tedarikçileri için süresiz sır saklama yükümlülüğünün ön görülmesi.
  • Tedarikçiye aktarılan kişisel verilerin kanuni olmayan yollarla elde edilmesi halinde tedarikçinin bu durumu en kısa süre içinde HİCABİSTAN’a bildirme yükümlülüğünün düzenlenmesi.

Hak İddia Eden 3. Kişi Grubu için:

  • Yasal, düzenleyici ve şirket yönetimi yükümlülükleri ve doğru uygulama ile uyum sağlanması.

Soruşturmayı veya yargılamayı yürüten makamı temsil eden kamu görevlisi, idari kurum çalışanı için:

  • Yasal ve idari süreçlerin yönetiminde ihtiyaç duyulabilecek bilgi ve belgelerin temini.
  • Yasal yükümlülüklerin yerine getirilmesi.

Çevrimiçi Ziyaretçi için:

  • Yasal düzenlemelere uyum gereği.
  • Çevrimiçi ziyaretçi ve kullanıcıların sistem hareketlerinin loglanması.

Hissedar/Ortak için:

  • Yasal ve idari süreçlerin yönetiminde ihtiyaç duyulabilecek bilgi ve belgelerin temini

9 KİŞİSEL VERİLERİN YURTİÇİ VE YURTDIŞI ÜÇÜNCÜ KİŞİLERE AKTARILMASI

Kişi grubuna ait kişisel veriler ve özel nitelikli kişisel veriler, işleme amaçları doğrultusunda gerekli güvenlik önlemleri alınarak üçüncü kişilere (üçüncü taraf şirketlere, üçüncü gerçek kişilere) aktarılabilmektedir.

9.1 Kişisel Verilerin Aktarılması

Kişisel veriler, KVKK Madde 8 ve Madde 9’da öngörülen koşulların gerçekleşmesi durumunda üçüncü kişilere aktarılabilir.

Üyelerin e-posta ve/veya telefon numarası, tekilleştirme ve eşleştirme yapılması amacıyla yurtdışı 3. Kişilerle paylaşılabilmektedir. Siteye üye olmayan çevrimiçi ziyaretçilerin anonim nitelikteki bilgileri, site kullanım alışkanlıkları cookieler ile toplanmaktapaylaşılabilmektedir.

9.2 Kişisel Verilerin Aktarıldığı Üçüncü Kişiler ve Aktarılma Amaçları

Kişisel verileriniz aşağıda sıralanan veri konusu kişi gruplarına aktarılabilir:

  • HİCABİSTAN iş ortaklarına,
  • HİCABİSTAN tedarikçilerine,
  • HİCABİSTAN iştiraklerine,
  • HİCABİSTAN hissedarlarına,
  • Hukuken yetkili kamu kurum ve kuruluşlarına,
  • Hukuken yetkili özel hukuk kişilerine.

Aktarımda bulunulan yukarıda belirtilen kişilerin kapsamı ve veri aktarım amaçları aşağıda yer almaktadır.

10 KİŞİSEL VERİLERİN SAKLANMA SÜRELERİ

HİCABİSTAN tarafından işlenen kişisel verilerin saklanma süreleri aşağıdaki tabloda yer almaktadır:

DEPARTMAN ADIKİŞİSEL VERİ GRUBUKİŞİSEL VERİ KATEGORİSİSAKLAMA SÜRESİ
HUKUKÇalışan VerisiKimlik Bilgisi
İletişim Bilgisi
Finansal Bilgi
Hukuki İşlem Bilgisi
Özlük Bilgisi
Eğitim Bilgisi
Mesleki Deneyim ve Tecrübe Bilgisi
Yan Haklar Bilgisi
Personel Grubu Bilgisi
Organizasyon Bilgisi
Çalışan Performans ve Kariyer Gelişim Bilgisi
Özel Nitelikli Kişisel Veri
Türk Borçlar Kanunu uyarınca 10 yıl
 Tedarikçi Verisi(Gerçek Kişi, Tedarikçi Yetkilisi, Tedarikçi Çalışanı)Kimlik Bilgisi
İletişim Bilgisi
Finansal Bilgi
Hukuki İşlem Bilgisi
Risk Yönetimi
Özel Nitelikli Kişisel Veri
Hukuki ilişki sona erdikten sonra 10 yıl
 Danışman/EğitimciKimlik Bilgisi
İletişim Bilgisi
Finansal Bilgi
Hukuki İşlem Bilgisi
Özel Nitelikli Kişisel
Veri
Hukuki ilişki sona erdikten sonra 10 yıl
 Stajyer AvukatKimlik Bilgisi
Özel Nitelikli Kişisel Veri
Staj bitimini takiben 1 yıl
 MüşteriKimlik Bilgisi
İletişim Bilgisi
Finansal Bilgi
Hukuki İşlem Bilgisi
Özel Nitelikli Kişisel Veri
Hukuki ilişki sona erdikten sonra 10 yıl
 Hak İddia Eden 3. KişilerKimlik Bilgisi
İletişim Bilgisi
Finansal Bilgi
Hukuki İşlem Bilgisi
Müşteri İşlem Bilgisi
İşlem Güvenliği Bilgisi
Risk Yönetimi Bilgisi
Özel Nitelikli Kişisel Veri
Kesin hükümden itibaren 10 yıl
 Soruşturmayı veya yargılamayı yürüten makamı temsil eden kamu görevlisiKimlik Bilgisi
Hukuki İşlem Bilgisi
Özel Nitelikli Kişisel Veri
Kesin hükümden itibaren 10 yıl
 Hissedar/OrtakKimlik Bilgisi
İletişim Bilgisi
Finansal Bilgi
Hukuki İşlem Bilgisi
Eğitim Bilgisi
Özel Nitelikli Kişisel Veri
Süresiz
İNSAN KAYNAKLARIÇalışan VerisiKimlik Bilgisi
İletişim Bilgisi
Özlük Bilgisi
Mesleki Deneyim ve Tecrübe Bilgisi
Finansal Bilgi
Hukuki İşlem Bilgisi
Eğitim Bilgisi
Yan Haklar
Özel Nitelikli Kişisel Veri
50 yıl
  Evlilik Cüzdanı Fotokopisi
Çocukların Kimlik Fotokopileri
Personel Grubu İletişim Bilgisi
10 yıl
 Çalışan AdayıKimlik Bilgisi
İletişim Bilgisi
Özlük Bilgisi
3 yıl
 Stajyer(Normal)Kimlik Bilgisi
İletişim Bilgisi
Özlük Bilgisi
Finansal Bilgi
Eğitim Bilgisi
Çalışan İşlem Bilgisi
Özel Nitelikli Kişisel Veri
10 yıl
 Stajyer(Zorunlu)Kimlik Bilgisi
İletişim Bilgisi
Özel Nitelikli Kişisel Veri
Eğitim Bilgisi
10 yıl
 Müşteri Verisiİletişim BilgisiHukuki ilişki sona erdikten sonra ; ticari elektronik ileti izninin geri alındığı tarihten itibaren 1 yıl, elektronik ticarete ilişkin her türlü kayıt 3 yıl, 5651 sayılı kanuna göre trafik bilgileri 2 yıl, VUK , TBK, TTK, Tüketicinin Korunması Kanunu uyarınca 10 yıl
 Tedarikçi Verisi(Tedarikçi Çalışanı,Tedarikçi Yetkilisi)Kimlik Bilgisi
İletişim Bilgisi
Finansal Bilgi
Kurumsal Kimlik Bilgisi
Özel Nitelikli Kişisel Veri
Hukuki ilişki sona erdikten sonra TTK ve VUK uyarınca 10 yıl
PRIVATE LABELTedarikçi Verisi(Tedarikçi Çalışanı,Tedarikçi Yetkilisi, Muhasebe Yetkilisi)Kimlik Bilgisi
Özlük Bilgisi
İletişim Bilgisi
Özel Nitelikli Kişisel Veri
Kurumsal Kimlik Bilgisi
Finansal Bilgi
Hukuki ilişki sona erdikten sonra 10 yıl
 Çalışan VerisiÖzel Nitelikli Kişisel VeriHukuki ilişki sona erdikten sonra 10 yıl
İDARI İŞLERTedarikçi Verisi(Tedarikçi Çalışanı,Tedarikçi Yetkilisi)Özlük Bilgisi
Kimlik Bilgisi
Özel Nitelikli Kişisel Veri
Finansal Bilgi
İletişim Bilgisi
Hukuki İşlem Bilgisi
Hukuki ilişki sona erdikten sonra 10 yıl
IT (BİLGİ TEKNOLOJİLERİ)Çalışan VerisiKimlik Bilgisi
Özlük Bilgisi
İletişim Bilgisi
Risk Yönetimi Bilgisi
İşlem Güvenliği Bilgisi
10 yıl
  Risk Yönetimi Bilgisi (Mac Adresi, İnternet Logları)2 yıl
 Çevrimiçi Ziyaretçi Verisiİşlem Güvenliği Bilgisi Risk Yönetimi Bilgisi2 yıl
 Müşteri VerisiKimlik Bilgisi
İletişim Bilgisi
Finansal Bilgi
Müşteri İşlem Bilgisi
İşlem Güvenliği Bilgisi
Risk Yönetimi Bilgisi
Hukuki İşlem Bilgisi
10 yıl
 Tedarikçi VerisiKimlik Bilgisi
İşlem Güvenliği Bilgisi
Kurumsal Kimlik Bilgisi
İletişim Bilgisi
Finansal Bilgi
10 yıl
MAĞAZAÇalışan Adayı VerisiKimlik Bilgisi
İletişim Bilgisi
Özlük Bilgisi
Özel Nitelikli Kişisel Veri
2 yıl
 Tedarikçi VerisiKimlik Bilgisi
Finansal Bilgi
İletişim Bilgisi
Özel Nitelikli Kişisel Veri
10 yıl
İŞ GELİŞTİRMEMüşteri VerisiKimlik Bilgisi
Finansal Bilgi
İletişim Bilgisi
Sipariş Bilgisi
Proje süresinin bitimine kadar.
 Tedarikçi Verisiİletişim Bilgisi
Kurumsal Kimlik Bilgisi
Finansal Bilgi
Proje süresinin bitimine kadar.
 Çevrimiçi Ziyaretçi VerisiKimlik Bilgisi
İletişim Bilgisi
Konum Bilgisi
Ziyaret Edilen Sayfaya İlişkin Bilgiler
Proje süresinin bitimine kadar.
MUHASEBEÇalışan VerisiKimlik Bilgisi
İletişim Bilgisi
Kurumsal Kimlik Bilgisi
Finansal Bilgi
Özlük Bilgisi
Özel Nitelikli Kişisel Veri
VUK a göre 5 Yıl, TTK ya göre 10 Yıl
 Tedarikçi VerisiKimlik Bilgisi
İletişim Bilgisi
Finansal Bilgi
Özel Nitelikli Kişisel Veri
VUK a göre 5 Yıl, TTK ya göre 10 Yıl
 Müşteri VerisiKimlik Bilgisi
Finansal Bilgi
İletişim Bilgisi
VUK a göre 5 Yıl, TTK ya göre 10 Yıl
SATIN ALMAÇalışan VerisiKimlik Bilgisi
Kurumsal Kimlik Bilgisi
İletişim Bilgisi
Hukuki ilişki sona erdikten sonra 5 yıl
 Tedarikçi VerisiKimlik Bilgisi
İletişim Bilgisi
Finansal Bilgi
Kurumsal Kimlik Bilgisi
Özel Nitelikli Kişisel Veri
Risk Yönetim Bilgisi
Hukuki ilişki sona erdikten sonra 10 yıl
STÜDYOÇalışan VerisiKimlik Bilgisi
Kurumsal Kimlik Bilgisi
İletişim Bilgisi
Hukuki ilişki sona erdikten sonra 5 yıl
 Tedarikçi VerisiKimlik Bilgisi
İletişim Bilgisi
Hukuki ilişki sona erdikten sonra 10 yıl
  Özel Nitelikli Kişisel Veri (Fotoğraf,video kayıtları)Hukuki ilişki sona erdikten sonra 70 yıl
  İşlem Bilgisi1 yıllık periyotlarda güncellenecek şekilde

 

11 KİŞİSEL VERİLERİN GÜVENLİĞİ

Kişisel verilerin güvenliğini sağlamak adına yetkisiz erişim risklerini, kaza ile veri kayıplarını, verilerin kasti silinmesini veya verilerin zarar görmesini engelleyecek makul önlemler alınmaktadır.

Kişisel verilere, erişim yetkisi bulunan kişilerden başkasının erişmesini engellemek adına gereken her türlü teknik ve fiziki önlemler alınır. Bu kapsamda özellikle yetkilendirme sistemi, hiç kimsenin gereğinden fazla kişisel veriye erişmesinin mümkün olmayacağı şekilde kurgulanır. Sağlık verileri gibi özel nitelikli kişisel verilerin güvenliği sağlanırken diğer kişisel verilere göre daha katı önlemler alınır.

Yetkilendirilmiş kişiler gereken güvenlik kontrollerinden geçirilir. Ayrıca bu kişiler görev ve sorumlulukları hakkında eğitilir.

Kişisel verilere erişim kayıtları teknik imkânlar elverdiği ölçüde tutulur ve bu kayıtlar düzenli aralıklarla incelenir. Yetkisiz erişim söz konusu olduğunda derhal soruşturma başlatılır.

HİCABİSTAN, işlenen verilerin güvenliğinin sağlanması amacıyla aşağıdaki yükümlülüklere uyar:

  • Kişisel verilerin korunmasına ilişkin konularda hukuka uygun ve dürüst davranma,
  • Kişisel verileri doğru, tam ve eksiksiz işleme,
  • Güncelliğini kaybeden kişisel verilerin güncellenmesi amacıyla gerekli çalışmaları yapma,
  • Kişisel verilerin işlenmesinde herhangi bir hukuka aykırılık fark ettiğinde ilgili yöneticiyi bilgilendirme,
  • Kişisel verilere ilişkin kanuni hakların kullanılabilmesi için gerekli yönlendirmeleri yapma.

12 KİŞİ GRUPLARININ YASAL HAKLARI VE KULLANMA YÖNTEMLERİ

12.1 KVKK Kapsamında Kişisel Verilere İlişkin Haklar

Kişisel verilere ilişkin olarak kişi gruplarının kullanabileceği haklar KVKK Madde 11’de yer almakta olup, aşağıdaki gibidir:

  • Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,
  • İlgili mevzuatta öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme,
  • (d) ve (e) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme.
12.2 Kişisel Verilere İlişkin Hakların Kullanılmasına İlişkin Esaslar

Kişisel verilere ilişkin hakları kullanmak için HİCABİSTAN üyeleri, üye olurken sisteme kaydettikleri e-posta adresleri üzerinden bilgi@hicabistan.com adresine gönderecekleri e-posta ile başvuru yapabileceklerdir. Üyeler dışında kalan kişi grupları ise www.hicabistan.com sayfasında yer alan KVK Başvuru Formu’nu kullanarak başvuru yapabileceklerdir. Bu şekilde yapacağınız başvurulara en geç 30 gün içerisinde cevap verilecektir.

13 YÜRÜRLÜK VE GÜNCELLENEBİLİRLİK

İşbu POLİTİKA yayımı tarihinde yürürlüğe girmiştir. POLİTİKA değişen koşullara ve mevzuata uyum amacıyla güncellenebilecektir. İlgili güncelleme hakkında www.hicabistan.com üzerinden bilgi verilecektir.

EK-1 POLİTİKADA YER ALAN TANIMLAR

Açık Rıza : Belirli bir konuya ilişkin, bilgilendirilmeye dayanan ve özgür iradeyle açıklanan rıza.

Anonim Hale Getirme : Kişisel verilerin, başka verilerle eşleştirilerek dahi hiçbir surette kimliği belirli veya belirlenebilir bir gerçek kişiyle ilişkilendirilemeyecek hâle getirilmesi.

Kişisel Veri Sahibi : Kişisel verisi işlenen gerçek kişi.Örneğin; Üyeler, Müşteriler…

Kişisel Veri : Kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişiye ilişkin her türlü bilgi.

Özel Nitelikli Kişisel Veri : Irk, etnik köken, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep veya diğer inançlar, kılık kıyafet, dernek, vakıf ya da sendika üyeliği, sağlık, cinsel hayat, ceza mahkumiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili veriler ile biyometrik ve genetik veriler özel nitelikli verilerdir.

Kişisel Verilerin Korunması : Kişisel verilerin tamamen veya kısmen otomatik olan ya da herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla otomatik olmayan yollarla elde edilmesi, kaydedilmesi, depolanması, muhafaza edilmesi, değiştirilmesi, yeniden düzenlenmesi, açıklanması, aktarılması, devralınması, elde edilebilir hale getirilmesi, sınıflandırılması ya da kullanılmasının engellenmesi gibi veriler üzerinde gerçekleştirilen her türlü işlemdir.

Veri İşleyen : Veri sorumlusunun verdiği yetkiye dayanarak onun adına kişisel veri işleyen gerçek ve tüzel kişidir.

Veri Sorumlusu : Kişisel verilerin işleme amaçlarını ve vasıtalarını belirleyen, veri kayıt sisteminin kurulmasından ve yönetilmesinden sorumlu olan gerçek ve tüzel kişidir.

KVKK : 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu

Hicabistan.com’a aşağıda yer alan iletişim bilgilerinden ulaşabilirsiniz:

Furkan Altunok (Hicabistan)

Adres: Mareşal Çakmak Mah. Ayvacık Sok. 28/7 Güngören/İstanbul

Telefon: 0536 426 8438

E-posta: bilgi@hicabistan.com

Bilgi Güvenliği

BİLGİ GÜVENLİĞİ POLİTİKASI

Furkan Altunok (Hicabistan) kendine ve paydaşlarına ait olan kurumsal ve kişisel bilgileri kritik varlık olarak kabul eder. Tüm Hicabistan çalışanları ve paydaşları kurumsal bilgileri barındıran bilgi sistemlerini ve fiziki iş alanlarını, tehditlerden sürekli ve etkili biçimde korur.

Bilgi güvenliğinin amacı; Hicabistan’a ve/veya paydaşlarına ait her tür bilginin sadece yetkili kişiler tarafından kullanılmasının, eksiksiz ve doğru olarak saklanmasının, gerektiğinde kullanıma hazır olmasının sağlanmasıdır. Ayrıca Hicabistan’ın faaliyetlerinin doğası gereği, güvenlik zafiyetinden kaynaklı maddi ve manevi zararlardan kaçınmak ve bunların olası etkilerinin azaltılması hedeflenir.

Pozisyonları ve sorumlulukları fark etmeksizin tüm Hicabistan personeli ve Hicabistan’ın bilgi sistemlerine ve bilgilerine erişimi olan üçüncü taraflar, Hicabistan’ın belirlediği bilgi güvenliği politikalarına ve prosedürlerine uymak zorundadır.

Hicabistan, tüm çalışanlarından ve paydaşlarından aşağıda belirtilen hususlara özen göstermesini bekler;

* Hicabistan’da kurulmuş ve işletilen Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi’nin gerekliliklerine tam uyum sağlanması,

* Hicabistan’a ait bilgilerin ve bilgi sistemlerinin gizliliğinin, bütünlüğünün, sürekli kullanılabilirliğinin ve kontrolünün sağlanması,

* Hicabistan’ın kendisine ait bilgi varlıklarının kaybolmasından, bozulmasından veya kötüye kullanılmasından doğabilecek risklerin sınırlandırılması,

* Hicabistan ile ilgili olduğu düşünülen her tür bilgi güvenliği zafiyetinin ve olayının Bilgi Güvenliği Olay Yöneticisi’ne bildirilmesi.

Bilgi Teknolojileri Departmanı, bilgi sistemleri faaliyetlerini tanımlayan politikanın ve prosedürlerin işlevsel sahibi olarak, Hicabistan’da doğru şekilde uygulanmasını taahhüt eder. Birim yöneticileri kurumsal bilgi güvenliği politika ve prosedürlerine uyumun sağlanması için kendi birimlerinde gerekli tedbirleri almak ve faaliyetleri izlemekten birinci derece sorumludur.

Kurumsal bilgi güvenliği politikaları ve prosedürlerinin ihlali aynı zamanda etik kural ihlalidir ve disiplin cezası sonucunu doğurabilir. Gözetim, denetim veya ihbar sonucu tespit edilen bilgi güvenliği ihlalleri istihdamın son verilmesine kadar gidebilecek disiplin cezaları ile sonuçlanabilir.

Hicabistan, kurumsal olarak bilgi güvenliği ile ilgili uygulanabilir şartları karşılayacağını ve sürdürdüğü Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemini sürekli olarak iyileştireceğini taahhüt eder.

“Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi’nin, ISO/IEC 27001 standardına uygun olarak işletilmesi, itibarımızın korunmasına ve işimizin başarısının devamlılığının sağlanmasına destek olacaktır. Tüm Hicabistan ailesi fertlerinin, kurumsal bilgi güvenliğine verdiği sürekli destek ve gösterdiği uyum için teşekkür ederim.”

Gizlilik Politikası

GİZLİLİK POLİTİKASI

Veri gizliliği HİCABİSTAN için son derece önemli ve kişisel verilerinizin işlenmesi sürecimizin açık ve şeffaf olmasına özellikle önem vermekteyiz.
Bu nedenle kişisel verilerinizin nasıl işleneceği ve korunacağını açıkladığımız bir politikamız vardır. Bu içerik önemlidir, bu yüzden lütfen okuyun ve gizliliğinizi kontrol ettiğinizden emin olun.


Başlamadan önce sizlere gizlilik ilkelerimizi açıklamak isteriz:

  • Gizliliğinizi  ciddiye alıyoruz.

  • Kişisel verilerinizin güvenliğini koruyacağımızı taahhüt ediyoruz.

  • Kişisel verilerinizi kullanırken veri gizliliği yasalarına uygun hareket ediyoruz.

  • Kişisel verilerinizi sadece bu belgede açıklanan şekillerde kullanıyoruz.

  • Gerekli değilse, kişisel verilerinizi toplamayacağız.

  • Kişisel verileri toplama amaçlarımız açısından artık gerekli olmadığında kişisel verilerinizi toplamayı bırakacağız.

  • Kişisel verilerinizin kontrolü için sahip olduğunuz haklarınızı sizlere açıklayacağız.

Gizlilik Politikamızın Kapsamı

1.Kişisel verilerinizin sorumlusu kimdir?

2.Veri Koruma Görevlisi kimdir?

3.HİCABİSTAN tarafından toplanan kişisel veri türleri nelerdir?

4.HİCABİSTAN kişisel verilerinizi hangi amaçlarla işlemektedir?

5.HİCABİSTAN kişisel verilerinizi paylaşıyor mu?

6.HİCABİSTAN sizlere pazarlama mesajları gönderir mi?

7.Bilgileriniz ve Avrupa dışındaki ülkeler

8.HİCABİSTAN, kişisel verilerinizi ne kadar süreyle işlemektedir?

9.Haklarınız nedir?

10.Peki çerezler ve benzer izleme teknolojileri nasıl işler?

11.Hizmetlerimizin gelişimine bağlı olarak Gizlilik Politikasının Güncellenmesi

12.Bizimle nasıl iletişime geçebilirsiniz?

13.Bir Güvenlik Zaafiyetinin Raporlanması

 

  1. Kişisel verilerinizin sorumlusu kimdir?

Verilerin işlenmesinde veri sorumlusu, Vergi Numarası 0671683804 olan FURKAN ALTUNOK HİCABİSTAN ’dir . HİCABİSTAN iletişim bilgileri aşağıda belirtildiği gibidir:

  • Posta adresi: Mareşal Çakmak Mah. Ayvacık Sok. 28/7 Güngören/İstanbul (TÜRKİYE)

  • Telefon: (+90) 536 4268438

  • e-posta: bilgi@hicabistan.com

  1. Veri Koruma Görevlisi kimdir?

Kişisel verilerinizin sürekli olarak açık, doğru ve yasalara uygun bir şekilde işlenmesini sağlamak için bir Veri Koruma Görevlisi görevlendirdik. Veri Koruma Görevlimize aşağıdaki iletişim bilgilerinden ulaşabilirsiniz:

  • e-posta: bilgi@hicabistan.com
  1. HİCABİSTAN tarafından toplanan kişisel veri türleri nelerdir?

Sizden topladığımız kişisel verileri birkaç farklı şekilde kullanıyoruz, topladığımız verileri işleme amacımız ilgili veriye bağlı olarak değişmektedir. Aşağıdaki tabloda bu husus ayrıntılı olarak açıklanmış, topladığımız kişisel veri türleri ve toplama amacımız gösterilmiştir.
 

Kişisel Veri KategorisiKişisel Veri Örneği
Kimlik Bilgileri & İletişim Bilgileri
 
Örneğin adınız, doğum tarihiniz, Kimlik numaranız, uyruğunuz, eposta adresiniz, posta adresiniz, telefon numaranız ve diğer kişisel veriler
Sipariş Bilgisi
 
Örneğin Satın alma, teslimat ve ödeme ayrıntıları, müşteriden farklı ise alıcının adı ve adresi
Ödeme / Kart Bilgileri
 
Örneğin Kart sahibinin adı, kart tipi, kart numarası, son geçerlilik tarihi ve güvenlik (ccv) kodu, fatura bilgileri, banka hesap numarası vs.
Tercih Bilgileri
 
Örneğin müşterinin alışveriş tercihleri, varsayılan tercihler dahil olmak üzere hesap ayarları, müşterinin belirtmiş olduğu tercihler; örneğin ülke, dil ve para birimi, müşterinin ilgilendiği ürün tipi ya da web sitemizde müşterinin ziyaret ettiği sayfalar
Satın Alma Geçmişi ve Kaydedilen Ürünler
 
Örneğin müşterinin satın almış olduğu ürünler ve/veya müşterinin daha sonra satın almak için sepetine kaydetmiş olduğu ürünler
İletişim Geçmişi
 
Örneğin HİCABİSTAN ile müşteri arasında siparişlerle ilgili olsun veya olmasın telefon, sosyal medya ve anlık mesajlaşma üzerinden gerçekleştirilen sohbetler
Cihaz Bilgisi
 
Örneğin müşterinin IP adresi, internet sağlayıcısı, kullandığı işletim sistemi ve tarayıcı, cihaz tipi; örneğin diz üstü bilgisayar ya da akıllı telefon, cihaz çerez ayarları ve cihazla ilgili diğer ayrıntılar, müşteri cihazı tarafından bildirilen  coğrafi bölge
Yasal İşlemler ve Yasalara Uyum BilgisiÖrneğin sabıka kaydı

 

Bu kişisel verilerin hiçbirini bizimle paylaşmak zorunda değilsiniz ancak paylaşmamanız durumunda sitemizden alışveriş yapamayabilirsiniz ve muhtemelen genel optimum müşteri deneyimimizden yararlanamazsınız. Ancak bu sizin seçiminizdir ve biz de bu seçiminize saygı duyacağız.  

Aynı zamanda kişisel bilgileri anonimleştirerek topluyoruz (bu şekilde kimliğiniz tespit edilemiyor) ve bu bilgileri, IT sistemlerimizi test etmek, araştırma, veri analizi yapmak, web sitemizi ve uygulamamızı iyileştirmek ve yeni ürünler ve hizmetler geliştirmek amacıyla kullanıyoruz. Aynı zamanda bu bilgileri üçüncü taraflarla da paylaşıyoruz.
 

  1. HİCABİSTAN kişisel verilerinizi hangi amaçlarla işlemektedir?

HİCABİSTAN kişisel bilgilerinizi aşağıda belirtilen amaçlar için ve aşağıda belirtilen yasal dayanaklara bağlı olarak işler:
 

Kişisel Verilerinizi İşleme AmaçlarıVeri İşlemenin Yasal Dayanakları
Kurumsal İletişim ve Müşteri İletişimi kanallarından ilettiğiniz talepleri veya başvuruları yerine getirmekBir sözleşmenin ifası ve ürünlerimiz ve hizmetlerimizle ilgili güncel bilgileri müşterilerimizle/potansiyel müşterilerimizle paylaşmaya ilişkin meşru menfaatimiz
Hizmetlerimizin geliştirilmesi amacıyla kullanılabilirlik ve kalite analizi yapmakBir sözleşmenin ifası ve ürünlerimiz ve hizmetlerimizle ilgili güncel bilgileri müşterilerimizle/potansiyel müşterilerimizle paylaşmaya ilişkin meşru menfaatimiz
Siparişlerinizi işlemek ve web sitemizde sunulan ve talep ettiğiniz hizmetleri ve bilgileri size sağlamakBir sözleşmenin ifası
Yaptığınız ödemelere ilişkin mali işlemleri doğrulamak ve gerçekleştirmekBir sözleşmenin ifası
Ürün tercihlerinizi, alışveriş geçmişinizi ve web sitemiz ile etkileşimlerinizi vb. izleyerek web sitemizi, ürünlerimizi, hizmetlerimizi ve genel olarak işimizi geliştirmek ve müşterilerimizin isteklerine göre uyarlamakÜrünlerimizi ve hizmetlerimizi geliştirmeye ilişkin meşru menfaatimiz
Web sitemizi ziyaret edenleri tespit etmek
 
Müşterilerimizi daha yakından tanımaya ve bu doğrultuda hizmetlerimizi geliştirmeye ilişkin meşru menfaatimiz
Veri analitiklerini yapmak ve pazar araştırmalarını yürütmek
 
Müşterilerimizle/potansiyel müşterilerimizle ürünlerimiz ve hizmetlerimizle ilgili güncel bilgileri paylaşmaya ilişkin meşru menfaatimiz ve önceden alınmış açık rızanız
Örneğin ürün tercihlerinizi, alışveriş geçmişinizi ve web sitemiz ile etkileşimlerinizden yararlanarak ve beraberinde örneğin sosyal ağlar (örneğin Facebook, Instagram vs.) üzerinden bizimle paylaşmayı kabul ettiğiniz veriler gibi üçüncü taraflardan toplanan veriler ve/veya kamuya açık veri tabanlarından topladığımız veriler gibi verileri kullanarak verizenginleştirmeyi gerçekletirmek
 
Müşterilerimizle/potansiyel müşterilerimizle ürünlerimiz ve hizmetlerimizle ilgili güncel bilgileri paylaşmaya ilişkin meşru  menfaatimiz ve önceden alınmış açık rızanız
Sorularınızı ve şikâyetlerinizi çözüme kavuşturmakÖnceden alınmış açık rızanız
Ürünlerimiz ve hizmetlerimize ilişkin haberlere, bilgilere ve güncellemelere, tekliflerimize, promosyonlara ve özel etkinliklerle ilgili pazarlama iletişimleri ve ilginizi çekebilecek diğer pazarlama iletişimlerini (SMS, eposta veya telefon yoluyla) göndermek ve bizimle ilgili deneyiminizi, ilgi alanlarınıza ve alışveriş alışkanlıklarınıza göre size özel uyarlamak ve özellikle profil oluşturma yoluyla hizmetlerimizi geliştirmek. Aynı zamanda hakkınızda topladığımız verileri, üçüncü tarafların web sitelerinde yer alan ürün ve hizmet reklamlarımızda bizlere yardımcı olması amacıyla da kullanabiliriz– daha fazla bilgi için lütfen Çerez Politikamızı inceleyiniz.  Müşterilerimizle/potansiyel müşterilerimizle ürünlerimiz ve hizmetlerimizle ilgili güncel bilgileri paylaşmaya ilişkin meşru menfaatimiz ve önceden alınmış açık rızanız (SMS ve telefon ile pazarlama yapmak için önceden ve uygun şekilde rızanızın alınması gerekmektedir).

 

  1. HİCABİSTAN kişisel verilerinizi paylaşıyor mu?

Kişisel verilerinizi, adınız, adresiniz, eposta adresiniz veya kredi kartı bilgileriniz de dahil olmak üzere hiçbir şekilde herhangi bir üçüncü tarafa satmıyoruz ve satmayacağız. Sizin güveninizi kazanmak ve korumak istiyoruz ve bunu başarabilmek için bu şekilde hareket etmemizin kesinlikle şart olduğuna inanıyoruz.
 

Bununla birlikte, bu gizlilik beyanında da açıklandığı gibi sizlere hizmetlerimizi sunabilmemizin esaslı unsurlarından biri olarak verilerinizi, aşağıdaki kategorilerde yer alan şirketlerle paylaşıyoruz:
 

  • HİCABİSTAN ’ın iş ortakları ve hissedarları, bazen farklı faaliyetlerden grubumuzdaki farklı birimler sorumlu olmaktadır
  • Siparişlerinizi size ulaştırmak için çalışan şirketler, örneğin ödeme hizmeti sağlayıcıları, depolar, sipariş paketleme birimleri ve teslimat şirketleri
  • Profesyonel hizmet sağlayıcıları, örneğin işimizi yürütmemize yardımcı olan pazarlama şirketleri, reklam ortakları ve web sitesi hostları
  • Dolandırıcılık ile mücadeleye yardımcı olabilmemiz için kanunen yetkili kamu kurumları ve kuruluşları, kredi referans kuruluşları, emniyet teşkilatları ve dolandırıcılık ile mücadele birimleri
  • Sosyal medya siteleri gibi sizin onay verdiğiniz şirketler (eğer sosyal medya hesaplarınızı, bizdeki hesabınızla ilişkilendirmeyi seçerseniz)

Üçüncü taraflarla, müşterilerimiz hakkındaki bilgileri ve analitikleri toplu olarak ancak kaynakları anonimleştirilmiş şekilde paylaşabiliriz, fakat herhangi bir veriyi paylaşmadan önce söz konusu verinin, kimliğinizin tespit edilemeyeği şekilde olduğundan emin oluyoruz.
 

  1. HİCABİSTAN sizlere pazarlama mesajları gönderir mi?

İzin vermeniz halinde,  neler yapıyor olduğumuz konusunda sizleri haberdar etmek ve ürünlerimizi görmenize ve bulmanıza yardımcı olmak için eposta, SMS yoluyla sizlere pazarlama mesajları göndereceğiz. Size gönderdiğimiz pazarlama mesajlarını almak istemiyorsanız, aşağıdaki adımları izleyerek bu seçeneği iptal edebilirsiniz;

  • Hesabınıza girin
  • Daha önce işaretlemiş olduğunuz tercihin yanındaki işareti kaldırın
  • “Update-Güncelle” butonuna tıklayın.

Bu işlemi tamamladığınızda size ileride bir daha pazarlama mesajı gönderilmememesini garanti altına almak için profilinizi güncelleyeceğiz. HİCABİSTAN birbiriyle bağlı birçok hizmet içeren kompleks bir web programına sahip olduğu için sistemlerimizi güncellememizin birkaç gün sürebileceğini ve bu sebeple talebinizi işleme koyarken bizden mesaj almaya devam edebileceğinizi lütfen unutmayın.
 

  1. Bilgileriniz ve Avrupa dışındaki ülkeler

Türkiye’de, AB’deki müşterilerimizden gelen siparişleri işlemek üzere kullanabileceğimiz bir icra merkezimiz bulunmaktadır. Türkiye, Avrupa Komisyonu’nun hakkında yeterlilik kararı almamış olduğu bir ülkedir ve bizler, gizliliğinizi ve haklarınızı, Avrupa Komisyonu’nun standart veri koruma hükümlerine göre koruruz. Bu konuyla ilgili daha fazla bilgi için bakınız:
http://eur-lex.europa.eu/legal-content/en/TXT/?uri=CELEX:32010D0087
 

  1. HİCABİSTAN , kişisel verilerinizi ne kadar süreyle işlemektedir?

Sadece bizim müşterimiz olmaya devam ettiğiniz süre boyunca hakkınızdaki bilgileri saklarız. Artık müşterimiz olmak istemediğinize karar verirseniz, Müşteri Deneyimi ekibimizle iletişime geçerek elimizdeki bilgilerinizin tamamının silinmesini talep edebilirsiniz.
 

Makul gereklilikler söz konusu ise ya da yasal veya düzenleyici gereksinimleri karşılamak, uyuşmazlıkları çözümlemek, dolandırıcılığı ve suistimalleri önlemek ya da Şartlarımızı ve Koşullarımızı icra etmek  için gerekmesi durumunda, hakkınızdaki bilgilerden gerekli olanları, bizdeki hesabınızı kapattıktan sonra dahi ya da bu hizmetleri sunmamız için bu bilgilere ihtiyacımız kalmamış olmasına karşın saklamaya devam edebiliriz.
 

  1. Haklarınız nedir?

Haklarınız aşağıda yer almakta olup haklarınızdan bilgi@hicabistan.com eposta adresine bir e-posta göndererek yararlanabilirsiniz:

 

Erişim hakkı: HİCABİSTAN ’ın elinde bulunan kişisel verilerinize ilişkin bilgilere ve HİCABİSTAN ’ın kişisel verilerinizi nasıl kullandığına dair bilgilere erişme ve bu hususlar hakkında bilgi edinme; HİCABİSTAN ’ın hakkınızda sahip olduğu her türlü kişisel verilerinizin bir kopyasını talep etme hakkına sahipsiniz. Kişisel verilerinizin büyük bir kısmını kendiniz de online olarak görüntüleyebilirsiniz.

Düzeltme hakkı: Eksik olan Kişisel Verilerinizi dilediğiniz zaman tamamlama ve  yanlış olan kişisel verilerinizi düzeltmesini HİCABİSTAN ’dan isteme hakkına sahipsiniz. Aynı zamanda HİCABİSTAN web sitesi/uygulaması aracılığıyla profilinize girerek Kişisel verilerinizi doğrudan düzeltmeyi veya tamamlamayı da tercih edebilirsiniz. Kayıt formlarına girilen hatalı, yanlış ya da eksik bilgiler nedeniyle HİCABİSTAN ’ın ya da HİCABİSTAN ’dan sorumlu kişinin maruz kalacağı her türlü zarar veya hasardan sorumlu olacağınızı lütfen unutmayınız.

Silme Hakkı: Kişisel verilerinizin toplandıkları amaçlar açısından artık gerekli olmadığı durumlarda kişisel verilerinizin silinmesini veya imha edilmesini talep etme hakkına sahipsiniz.

Kısıtlama Hakkı: Kişisel verilerinizin düzeltilmesi veya tamamlanmasına ilişkin olarak bize sunduğunuz herhangi bir talebin ya da verilerin işlenmesine itiraz ettiğiniz durumların meşru menfaatler gereği haklı olduğunu tespit ettiğimiz sürece kişisel verilerinizin işlenmesine sınırlandırma getirilmesini talep etme hakkına sahipsiniz. Kısıtlama hakkınızı kullanmanız durumunda, bilgileri sadece sizin rızanızla ya da yasal hak taleplerinin sunulması, uygulanması ya da savunulması amacıyla işleyeceğiz.

Veri taşınabilirliği hakkı: Bizimle paylaştığınız kişisel verileri, biçimlendirilmiş, yaygın olarak kullanılan ve makinede okunabilir formatta teslim almak  ve aynı zamanda veri işleme, bir rızaya ya da sözleşmeye dayalı olarak ve otomatik yollarla yapıldığında bu bilgileri başka bir kontrol birimine aktarma hakkına sahipsiniz.

Rızayı geri çekme hakkı: Uygulanabildiği yerde, dilediğiniz zaman rızanızı geri çekme hakkına sahipsiniz. Örneğin elektronik pazarlama iletişimlerini almak istemediğinizde, Web sitemiz üzerinden hesabınızda ayarlarınızı değiştirebilir, eposta mesajlarımızın altında yer alan ‘abonelikten çık’ bağlantısına tıklayabilir ya da

STOP yazarak SMS numaramıza mesaj atabilirsiniz ya da yukarıda belirtilen e-posta adresinden direkt olarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.

İtiraz etme hakkı: HİCABİSTAN ’ın gözettiği, kamu menfaati ya da meşru menfaate dayanarak profil oluşturma da dahil olmak üzere kişisel verilerinizin işlenmesine itiraz edebilirsiniz. HİCABİSTAN bu durumda, yasal olarak zorunlu haller dışında ya da muhtemel kanuni hak taleplerini uygulamak veya savunma yapmak için gereken haller dışında kişisel verilerinizi işlemeyi durduracaktır.

– Otomatikleştirilmiş Kişisel Tercihler: Profil oluşturma  dahil olmak üzere,  üzerinizde yasal bir etki doğuran ya da benzer şekilde sizi önemli derecede etkileyen tamamen otomatikleştirilmiş veri işlenmesine dayalı bir karara maruz kalmama hakkına sahipsiniz. Ancak bu hakkın, HİCABİSTAN ile yapacağınız bir sözleşmeye resmiyet kazandırılması veya sözleşmenin yürütülmesi için gerekmesi veya açık rızanızın olması durumunda kullanılması mümkün değildir; HİCABİSTAN yasalar uyarınca haklarını, özgürlüklerini ve meşru menfaatlerini korumak için uygun önlemleri alma yetkisine sahiptir.
 

Şikâyet bildirme hakkı: Kişisel verilerinizin işlenmesinin, geçerli kanunları ihlal ettiğini düşündüğünüz durumlarda veri koruma merciine şikâyette bulunabilirsiniz.

  1. Peki, çerezler ve benzer izleme teknolojileri nasıl işler?

Size özel ve sorunsuz bir online deneyim verebilmek için çerezler ve benzer teknolojiler kullanıyoruz. HİCABİSTAN ’nın çerezler ve benzer teknolojileri nasıl kullandığına ilişkin daha fazla bilgi için lütfen [Çerez Politikamızı] okuyun.
 

  1. Hizmetlerimizin Gelişimine bağlı olarak Gizlilik Politikasının Güncellenmesi

Daha da sorunsuz bir kullanıcı deneyimi yaşayabilmeniz için hizmetlerimizi sürekli olarak iyileştirmeye çalışıyoruz. Buna hem mevcut hizmetlerimizde yaptığımız değişiklikler hem de zaman içinde geliştirilen yeni hizmetler de dahildir. Bu nedenle verilerinizi nasıl işlediğimizi göstermek üzere bu sayfada zaman zaman değişiklikler yapabiliriz.
 

Önemli değişiklikler yapılması durumunda, HİCABİSTAN web sitesinde veya diğer HİCABİSTAN hizmetlerinde veya sizinle eposta gibi başka iletişim yollarıyla iletişim kurarak bu değişiklikleri açıkça göstereceğiz, böylelikle HİCABİSTAN ’ı kullanmaya devam etmeden önce değişiklikleri gözden geçirebileceksiniz.
 

  1. Bizimle nasıl iletişime geçebilirsiniz?

Müşterilerimizden haber almak (özellikle beklentilerinizi karşılamadığımızı veya daha iyisini yapabileceğimizi düşündüğünüzde)  bizim için her zaman önemlidir.

Şayet,

  • Bu Gizlilik Politikasıyla ilgili herhangi bir sorunuz veya geri bildiriminiz varsa,
  • Kişisel verilerinizi kullanmayı sonlandırmamızı istiyorsanız,
  • Yukarıda belirtilen haklarınızı kullanmak veya bir şikâyetinizi iletmek istiyorsanız

 

lütfen Müşteri Deneyimi ekibimizle iletişim geçmekten çekinmeyin, ekibimiz, telefon yoluyla veya yukarıda belirtilen  e-posta adresi aracılığıyla sorularınızı yanıtlamaktan mutluluk duyacaktır.
 

  1. Bir Güvenlik Zaafiyetinin Raporlanması

Konu tasarımlarımız olduğunda her zaman risk almaya hazırız ancak konu güvenlik olduğunda kesinlikle risk almıyoruz. Herhangi bir teknoloji sorununu fark ederseniz bize bildiriniz. Güvenlik zaafiyetinin detaylarını, bu zaafiyeti aynen görebilmek veya doğrulamak için ne yapmamız gerektiğini açıklayan bir epostayı,İletişim bilgilerinizi ve şirket adınızı da içerecek şekilde bilgi@hicabistan.com adresine gönderiniz.

Ön Bilgilendirme Formu

ÖN BİLGİLENDİRME FORMU

1-SATICI BİLGİLERİ

Ünvanı: FURKAN ALTUNOK (HİCABİSTAN)
Adresi: Mareşal Çakmak Mah. Ayvacık Sok. 28/7 Güngören/İstanbul
Telefon: 0 536 426 8438
  
E-posta adresi: bilgi@hicabistan.com
Vergi Numarası: 0671683804

2-ALICI BİLGİLERİ

Adı/Soyadı: #NAME_SURNAME#
Adresi: #ADDRESS#
Telefon numarası: #PHONE#
Eposta adresi: #EMAIL#

3-ÜRÜN VE TESLİMAT BİLGİLERİ

3.1 Malların temel özelliklerini (türü, miktarı, marka/modeli, rengi, adedi)  ve yayında olması halinde kampanya koşullarını www.hicabistan.com adresinden kampanya süresince inceleyebilirsiniz.

3.2 Listelenen ve sitede ilan edilen fiyatlar satış fiyatıdır. İlan edilen fiyatlar ve vaatler güncelleme yapılana ve değiştirilene kadar geçerlidir. Süreli olarak ilan edilen fiyatlar ise belirtilen süre sonuna kadar geçerlidir.

3.3 Sözleşme Konusu mal ya da hizmetin tüm vergiler dâhil satış fiyatı ve sevkiyat masrafları aşağıdaki tabloda gösterilmiştir:

#PRODUCTS_TABLE#

3.4 Ödeme şekli ve teslimat bilgileri aşağıdaki şekildedir:
 

Ödeme Şekli ve Planı: #PAYMENT_METHOD#
Teslimat Adresi: #SHIPMENT_ADDRESS#
Teslim Edilecek Kişi: #DELIVERY_PERSON#
Fatura Adresi: #BILLING_ADDRESS#
Sipariş Tarihi: #ORDER_DATE#
Teslim Şekli: #DELIVERY_TYPE#

4-CAYMA HAKKI

4.1 Alıcı, sözleşme konusu ürünün kendisine veya gösterdiği adresteki kişi/kuruluşa tesliminden itibaren 14 gün içinde hiçbir gerekçe göstermeksizin ve bedel ödemeksizin cayma hakkını kullanarak satın aldığı ürün/leri iade etme hakkına sahiptir.

4.2 Alıcı, Mesafeli Satış Sözleşmesi’ni ya da buna karşılık gelen herhangi bir teklifi kabul etmeden önce işbu Ön Bilgilendirme Formu ile Satıcı tarafından bilgilendirildiğini peşinen kabul eder. 

4.3 Cayma hakkının kullanılması için 14 günlük süre içinde Satıcı’ya Kolay İade Merkezi veya Müşteri Hizmetleri Temsilcisi aracılığıyla bildirimde bulunulması ve ürünün 6. madde hükümleri çerçevesinde kullanılmamış olması şarttır. Bu hakkın kullanılması halinde,
a) 3. kişiye veya Alıcı’ya teslim edilen ürünün faturası, (İade edilmek istenen ürünün faturası kurumsal ise,  iade ederken kurumun düzenlemiş olduğu iade faturası ile birlikte gönderilmesi gerekmektedir. Faturası kurumlar adına düzenlenen sipariş iadeleri İADE FATURASI kesilmediği takdirde tamamlanamayacaktır.)
b) İade formu,
c) 14 günlük süre içerisinde iade edilecek ürünlerin kutusu, ambalajı, varsa standart aksesuarları ile birlikte eksiksiz ve hasarsız olarak teslim edilmesi gerekmektedir. Bu belgelerin Satıcı’ya ulaşmasını takip eden 14(on dört) gün içinde ürün bedeli Alıcı’ya iade edilir.

4.4 Cayma hakkı nedeniyle iade edilen ürün için kargo bedeli Alıcı tarafından ödenmişse ilgili kargo bedeli, ürünün Satıcı tarafından kabulünden sonra Alıcı’ya iade edilecektir. Cayma hakkının kullanılması nedeniyle Satıcı tarafından düzenlenen kampanya limit tutarının altına düşülmesi ve/veya kampanya şartlarının sağlanamaması halinde ise kampanya kapsamında faydalanılan indirim miktarı ve/veya kargo bedeli iptal edilir ve iadeye istinaden yapılacak ödemeden mahsup edilir.

4.5 Ürün Satıcı’ya iade edilirken, ürünün teslimi sırasında Alıcı’ya ibraz edilmiş olan orijinal faturanın da (muhasebe kayıtlarımızda tutarlılığı sağlamak amacıyla) iade edilmesi gerekmekte olup, faturanın ürünle birlikte ya da en geç ürünün gönderilmesinden itibaren 5 gün içerisinde Satıcı’ya gönderilmemesi durumunda iade işlemi gerçekleştirilmeyecek, ürün aynı şekilde karşı ödemeli olarak Alıcı’ya geri gönderilecektir. Ürünle beraber iade edilecek olan faturanın üzerine de “iade faturasıdır” ibaresi yazılıp Alıcı tarafından imzalanacaktır.

5-CAYMA HAKKI KULLANILAMAYACAK ÜRÜNLER

5.1 Niteliği itibarıyla iade edilemeyecek ürünler; tek kullanımlık ürünler, kopyalanabilir yazılım ve programlar, hızlı bozulan veya son kullanım tarihi geçme ihtimali olan ürünlerin iadesi kabul edilmemektedir.

5.2 Aşağıdaki ürünlerin iade edilebilmesi, ürünün ambalajının açılmamış, bozulmamış ve ürünün kullanılmamış ve denenmemiş olması şartına bağlıdır:

  • Her Türlü Kozmetik Ürün
  • İç Giyim ve Plaj Giyim Ürünleri (Bikini, Mayo, Tesettür Mayo vb.)
  • Her Türlü Kişisel Bakım Ürünü
  • Her Türlü Yazılım ve Programlar
  • DVD, VCD, CD ve kasetler
  • Bilgisayar ve Kırtasiye Sarf Malzemeleri (Toner, Kartuş, Şerit vb.)

6-GENEL HÜKÜMLER

6.1 Alıcı, ürünlerin temel niteliklerine (cinsi ve türü, miktarı, marka/modeli, rengi, brim fiyatları, satış bedeli, ödeme- tahsilat bilgileri, tüm vergiler dahil satış fiyatı ve ödeme şekli ile teslimat ve cayma hakkı) ilişkin ön bilgilerin tarafına ulaştığını, okuyup bilgi sahibi olduğunu ve elektronik ortamda satış için gerekli teyit-onayları verdiğini kabul eder.

6.2 Ürünlerin, teslimatı anında Alıcı’nın bizzatihi adresinde bulunmaması durumunda, Satıcı edimini tam ve eksiksiz olarak yerine getirmiş olarak kabul edilecektir. Adreste teslim alacak kimsenin olmaması durumunda kargo firması ile temas kurarak ürünlerin sevkiyatını takip etmek Alıcı’nın sorumluluğu olacaktır. Ürün, Alıcı’dan başka bir kişi/kuruluşa teslim edilecek ise, teslim edilecek kişi/kuruluşun adresinde bulunmamasından veya teslimatı kabul etmemesinden Satıcı sorumlu tutulamaz. Bu hallerde Alıcı’nın ürünü geç teslim almasından kaynaklanan her türlü zarar ile ürünün kargo şirketinde beklemiş olması ve/veya kargonun Satıcı’ya iade edilmesinden dolayı oluşan giderler de Alıcı’ya aittir.

6.3 Alıcı, talep ve şikayetlerini bulundukları ülke kapsamında aşağıdaki telefon numaralarını arayarak Satıcı’ya ulaştırabilirler:
 

Türkiye + 91 ülke0850 333 64 72
Almanya49 0 69 257 367 296
Fransa – Belçika33 1 85 65 37 93
Amerika – Kanada1 844 724 57 26
Avustralya61 290 98 43 85
İngiltere020 3139 9055
Hollanda31 20 798 9576
Jordan962 655 04 820
United Arab Emirates + 20971 4 278 99 33
Saudi Arabia966 135 108 000


6.4 İşbu Ön Bilgilendirme Formu’ndan, Mesafeli Satış Sözleşmesi’nden ve/veya uygulanmasından doğabilecek her türlü uyuşmazlığın çözümünde Satıcı’nın resmi defter ve ticari kayıtlarıyla, kendi veri tabanında, sunucularında tuttuğu elektronik bilgilerin ve bilgisayar ve telefon/görüşme kayıtlarının, bağlayıcı, kesin ve münhasır delil teşkil edeceğini, bu maddenin Hukuk Muhakemeleri Kanunu’nun 193. maddesi anlamında delil sözleşmesi niteliğinde olduğunu kabul, beyan ve taahhüt eder.

6.5 Alıcı, işbu Form ve Mesafeli Satış Sözleşmesi’nden doğan ihtilaflarda Ticaret Bakanlığınca ilan edilen değere kadar Alıcının Mal veya Hizmeti satın aldığı ve ikametgâhının bulunduğu yerdeki Tüketici Hakem Heyetleri ile Tüketici Mahkemeleri yetkilidir. 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un 68’nci maddesinin 1. fıkrasında belirtilen alt ve üst limitler doğrultusunda tüketici talepleri hakkında ilçe/il tüketici hakem heyetleri yetkilidir.
 

SATICIHicabistan Elektronik Mağazacılık ve Tic. A.Ş.
ALICI#NAME_SURNAME#
TARİH#DATE#

Mesafeli Satış Sözleşmesi

MESAFELİ SATIŞ SÖZLEŞMESİ

MADDE 1 – SÖZLEŞMENİN TARAFLARI

SATICI:

Furkan Altunok (HİCABİSTAN)

VERGİ NO : 0671683804

Adres: Mareşal Çakmak Mah. Ayvacık Sok. 28/7 Güngören/İstanbul

Telefon: (0536) 426 8438

E-mail: bilgi@hicabistan.com

ALICI:
Müşteri

MADDE 2 –  TANIMLAR

İşbu sözleşmenin uygulanmasında ve yorumlanmasında aşağıda yazılı terimler karşılarındaki yazılı açıklamaları ifade edeceklerdir.

Bakan

:

Ticaret Bakanı’nı,

Bakanlık

:

Ticaret Bakanlığı’nı,

Kanun

:

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’u,

Yönetmelik

:

Mesafeli Sözleşmelere Dair Yönetmelik’i,

Hizmet

:

Bir ücret veya menfaat karşılığında yapılan ya da yapılması taahhüt edilen mal sağlama dışındaki her türlü tüketici işleminin konusu,

Satıcı

:

Kamu tüzel kişileri de dahil olmak üzere ticari veya mesleki amaçlarla tüketiciye mal sunan ya da mal sunanın adına ya da hesabına hareket eden gerçek veya tüzel kişiyi(Furkan Altunok (Hicabistan) ),

Alıcı

:

Bir mal veya hizmeti ticari veya mesleki olmayan amaçlarla edinen, kullanan veya yararlanan gerçek ya da tüzel kişiyi(Müşteri),

İnternet Sitesi

:

Satıcı’ya ait www.hicabistan.com adlı internet sitesini,

Sipariş Veren

:

Bir mal veya hizmeti Satıcı’ya ait www.hicabistan.com adlı internet sitesi üzerinden talep eden gerçek ya da tüzel kişiyi,

Taraflar

:

Satıcı ve Alıcı’yı,

Sözleşme

:

Satıcı ve Alıcı arasında akdedilen işbu Sözleşme’yi,

Ürün veya Ürünler

:

Alışverişe konu olan taşınır eşya, konut veya tatil amaçlı taşınmaz mallar ile elektronik ortamda kullanılmak üzere hazırlanan yazılım, ses, görüntü ve benzeri her türlü ürünleri, ifade eder.

KVKK

 

Kolay İade Merkezi  

 

:6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nu,

 

: www.hicabistan.com internet sitesine üye olan müşterilerin  Hesap Bilgilerim sayfasından ulaşabileceği ve iade için gerekli bilgileri doldurduktan sonra iade işlemini kolaylıkla gerçekleştirebileceği alanı ifade eder.

MADDE 3 – SÖZLEŞMENİN KONUSU

İşbu Sözleşme’nin konusu, Alıcı’nın Satıcı’ya ait www.hicabistan.com web sitesinden elektronik ortamda sipariş verdiği, sözleşmede bahsi geçen nitelikleri haiz ve yine sözleşmede satış fiyatı belirtilen mal/hizmetin satışı ve teslimi ile ilgili olarak 6502 sayılı Tüketici Korunması Hakkında Kanunu ve 29188 sayılı Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği hükümleri gereğince Tarafların hak ve yükümlülüklerinin saptanmasıdır. Listelenen ve sitede ilan edilen fiyatlar satış fiyatıdır. İlan edilen fiyatlar ve vaatler Satıcı tarafından güncelleme yapılana ve değiştirilene kadar geçerlidir. Süreli olarak ilan edilen fiyatlar ise belirtilen süre sonuna kadar geçerlidir. İnternet sitesinde ödeme sayfasında yer alan ‘Ön Bilgilendirme Formu’ ve siparişe ait faturalar işbu sözleşmenin ayrılmaz parçalarıdır.

MADDE 4 – SÖZLEŞMENİN TARİHİ

Satıcı tarafından daha önce imzalanmış bulunan işbu iki nüsha sözleşme Alıcı tarafından #DATE# tarihinde imzalanarak kabul edilmiştir.

MADDE 5 – MAL VEYA HİZMETİN TESLİMİ, SÖZLEŞMENİN İFA YERİ VE TESLİM ŞEKLİ

Mal/hizmet, Alıcının teslimini talep etmiş olduğu #DELIVERY_ADDRESS# adresinde bulunan #USER_NAME#’a yahut adreste  bulunan 18 yaşından büyük kişiye teslim edilecektir.

MADDE 6 – TESLİMAT MASRAFLARI VE İFASI

Teslimat masrafları Alıcıya aittir. Satıcı, web sitesinde, ilan ettiği rakamın üzerinde alışveriş yapanların teslimat ücretinin kendisince karşılanacağını ya da kampanya dâhilinde ücretsiz teslimat yapacağını beyan etmişse, belirtilen süreler içerisinde, belirtilen şartlar dahilinde yapılan alışverişlerde teslimat masrafı Satıcıya aittir. Teslimat; stokun müsait olması ve mal bedelinin Satıcının hesabına geçmesinden sonra en kısa sürede yapılır. Satıcı, mal/hizmetin siparişinden itibaren 30 (otuz) gün içinde mal/hizmeti teslim eder ve bu süre içinde yazılı bildirimle ek 10 (on) günlük süre uzatım hakkını saklı tutar. Herhangi bir nedenle mal/hizmet bedeli ödenmez veya banka kayıtlarında iptal edilir ise, Satıcı mal/hizmetin teslimi yükümlülüğünden kurtulmuş kabul edilir.

MADDE 7 – KAPIDA ÖDEME ÜCRETİ

Kapıda ödeme servisi kargo şirketi tarafından sağlanan bir ödeme seçeneğidir ve Satıcı ile bir ilgisi bulunmamaktadır. Bu servis için kargo şirketi Türkiye dâhilinde 4.95-TL (Dört-Lira-Doksan-Beş-Kuruş-Türk-Lirası), diğer ülkelerde ise 6.00-USD (Altı-Amerikan-Doları) tahsil etmektedir. Bu servis bedeli kargo şirketine ait olup, ürün iadesi halinde iade edilemez ve Satıcı bu bedelden sorumlu tutulamaz.

MADDE 8 – ALICININ BEYAN VE TAAHHÜTLERİ

8.1 Alıcı,

8.1.1 Web sitesinde yer alan Sözleşme konusu Malın/Hizmetin temel nitelikleri, vergiler dâhil satış fiyatı ve ödeme şekli, teslimat ve kargo bedeli ile iade koşullarına ilişkin olarak Satıcı tarafından yüklenen ön bilgileri,

8.1.2 Satıcı’nın unvanı, adres ve iletişim bilgileri ve şikâyetlerini iletmesi için gerekli iletişim bilgilerini,

8.1.3 Ödeme, teslimat, ifaya ilişkin bilgiler ile varsa bunlara ilişkin taahhütler ve Satıcı’nın şikâyetlere ilişkin çözüm yöntemlerini,

8.1.4 Cayma hakkının olduğu durumlar, bu hakkın kullanılma şartları, süresi, usulü ve Satıcının iade için öngördüğü taşıyıcıya ilişkin bilgileri,

8.1.5 Cayma bildiriminin yapılacağı mecralar hakkındaki bilgileri,

8.1.6 Yönetmelik’in 15 inci madde uyarınca cayma hakkının kullanılamadığı durumlarda, cayma hakkından faydalanılamayacağına ya da hangi koşullarda cayma hakkının kaybedileceğine ilişkin bilgileri,

Tüketicilerin uyuşmazlık konusundaki başvurularını Tüketici Mahkemesine veya Tüketici Hakem Heyetine yapabileceklerine dair bilgileri, işbu Sözleşme’nin kabulü ile kurulmasından ve ödeme yükümlülüğü altına girmesinden önce okuyup incelediğini ve anlayarak bilgi sahibi olduğunu ve elektronik ortamda gerekli teyidi verdiğini beyan eder. Alıcı, işbu Sözleşme’yi ve Ön Bilgilendirme Formu’nu elektronik ortamda teyit etmekle, mesafeli sözleşmelerin akdinden ünce Satıcı tarafından Alıcıya verilmesi gereken bilgileri de doğru ve eksiksiz olarak edindiğini teyit etmiş olur.

8.2 Alıcı ayrıca Satıcı tarafından uygulanan ve Alıcı bilgileri için geçerli gizlilik, veri kullanımı-işleme ve Alıcı ile elektronik iletişim kuralları ile Alıcı’nın bu hususlarda Satıcı’ya verdiği izinler, Alıcı’nın ve Satıcı’nın kanuni hakları ve tarafların haklarını kullanım usullerini İnternet Sitesi üzerinden yayınlanan Politika ve Duyurular aracılığıyla öğrendiğini beyan ve kabul eder.

8.3 Alıcı’nın, Sözleşme konusu Mal/Hizmet’i teslim almadan önce muayene etmeksizin; tahrip olmuş, kırık, ambalajı yırtılmış vb. hasarlı ve ayıplı Mal/Hizmeti kargo şirketinden teslim alması halinde sorumluluk tamamen kendisine aittir. Alıcı tarafından kargo şirketi görevlisinden teslim alınan Mal/Hizmet’in hasarsız ve sağlam olduğu kabul edilecektir. Teslimden sonra Mal/Hizmet’in sorumluluğu ve hasarlar Alıcı’ya aittir. Mal/Hizmet’in tesliminden sonra Alıcı’ya ait kredi kartının Alıcı’nın kusurundan kaynaklanmayan bir şekilde yetkisiz kişilerce haksız veya hukuka aykırı olarak kullanılması nedeni ile ilgili banka veya finans kuruluşunun Mal/Hizmet bedelini Satıcı’ya ödememesi halinde, Alıcı kendisine teslim edilmiş olması kaydıyla Mal/Hizmet’i 3 (üç) gün içinde Satıcı’ya iade etmekle yükümlüdür. Bu halde teslimat giderleri Alıcı’ya aittir. Alıcı, promosyon veya kampanya gereği Satıcı tarafından kendisine teslim edilen bilabedel ürünlerden Satıcı’yı sorumlu tutmayacağını, tüm taleplerden ürün üreticisinin münhasıran sorumluluğunu kabul ve beyan eder.

8.4 Satıcı, tarafların iradesi dışında gelişen, önceden öngörülemeyen ve tarafların borçlarını yerine getirmesini engelleyici ve/veya geciktirici hallerin oluşması gibi mücbir sebep halleri nedeni ile sözleşme konusu ürünü süresi içinde teslim edemez ise, durumu Alıcı’ya bildireceğini kabul, beyan ve taahhüt eder. Alıcı da siparişin iptal edilmesini, sözleşme konusu ürünün varsa emsali ile değiştirilmesini ve/veya teslimat süresinin engelleyici durumun ortadan kalkmasına kadar ertelenmesini Satıcı’dan talep etme hakkını haizdir. Alıcı tarafından siparişin iptal edilmesi halinde Alıcı’nın nakit ile yaptığı ödemelerde, ürün tutarı Alıcı tarafından bildirilen banka hesabına bildirim tarihinden itibaren 10 (on) gün içinde ödenir. Alıcı’nın kredi kartı ile yaptığı ödemelerde ise, ürün tutarı, siparişin Alıcı tarafından iptal edilmesinden sonra 7 (yedi) gün içerisinde ilgili bankaya iade edilir. Alıcı, Satıcı tarafından kredi kartına iade edilen tutarın banka tarafından Alıcı hesabına yansıtılmasına ilişkin ortalama sürecin 2 (iki) ila 4 (dört) haftayı bulabileceğini, bu tutarın bankaya iadesinden sonra Alıcı’nın hesaplarına yansıması halinin tamamen banka işlem süreci ile ilgili olduğundan, Alıcı, olası gecikmeler için Satıcı’yı sorumlu tutamayacağını kabul, beyan ve taahhüt eder.

8.5 Alıcı ile sipariş esnasında kullanılan kredi kartı hamilinin aynı kişi olmaması veya ürünün Alıcı’ya tesliminden evvel, siparişte kullanılan kredi kartına ilişkin güvenlik açığı tespit edilmesi halinde, Satıcı, kredi kartı hamiline ilişkin kimlik ve iletişim bilgilerini, siparişte kullanılan kredi kartının bir önceki aya ait ekstresini yahut kart hamilinin bankasından kredi kartının kendisine ait olduğuna ilişkin yazıyı ibraz etmesini Alıcı’dan talep edebilir. Alıcı’nın talebe konu bilgi/belgeleri temin etmesine kadar geçecek sürede sipariş dondurulacak olup, mezkur taleplerin 24 (yirmidört) saat içerisinde karşılanmaması halinde ise Satıcı, siparişi iptal etme hakkını haizdir.

8.6 Alıcı, Satıcı’ya ait internet sitesine üye olurken yahut sipariş oluşturma, iptal ve/veya teslimat süreçlerinin idame ettirilebilmesi için bizatihi verdiği kişisel ve diğer sair bilgilerin gerçeğe uygun ve kişisel ve sipariş bilgilerinin kendisine ait olduğunu, Satıcı’nın bu bilgilerin gerçeğe aykırılığı nedeniyle uğrayacağı tüm zararları, Satıcı’nın ilk bildirimi üzerine derhal, nakden ve defaten tazmin edeceğini beyan ve taahhüt eder.

8.7 Alıcı, arama yoluyla satış kanalını tercih ederek Satıcı’nın müşteri hizmetleri temsilcisine sipariş oluşturması için zaruri olan bilgileri eksiksiz ve doğru şekilde vereceğini, kendi özgür iradesiyle vermiş olduğu işbu bilgilere yahut web sitesi üzerindeki hesap erişimine ilişkin olarak sonradan ilgili bilgilerin rızası dışında ele geçirildiği yahut hesabına izinsiz erişim yahut gizlilik ihlali iddiasında bulunamayacağını, öyle ki bu durumlara muvafakati olduğunu, vermiş olduğu bilgilerin doğru olmaması halinde ise Satıcı aleyhine yöneltilebilecek her türlü talepten ve zarardan münhasıran kendisinin sorumlu olacağını peşinen kabul, beyan ve taahhüt eder.

8.8 Alıcı, Satıcı’ya ait internet sitesini kullanırken yasal mevzuat hükümlerine riayet etmeyi ve bunları ihlal etmemeyi baştan kabul ve taahhüt eder. Aksi takdirde, doğacak tüm hukuki ve cezai yükümlülükler tamamen ve münhasıran Alıcı’yı bağlayacaktır.

8.9 Alıcı, Satıcı’ya ait internet sitesini hiçbir şekilde kamu düzenini bozucu, genel ahlaka aykırı, başkalarını rahatsız ve taciz edici şekilde, yasalara aykırı bir amaç için, başkalarının maddi ve manevi haklarına tecavüz edecek şekilde kullanamaz. Ayrıca, üye başkalarının hizmetleri kullanmasını önleyici veya zorlaştırıcı faaliyet (spam, virus, truva atı, vb.) işlemlerde bulunamaz.

8.10 Alıcı, Sözleşme konusu Ürün’ün teslimatı için işbu Sözleşme’yi elektronik ortamda teyit edeceğini, herhangi bir nedenle Sözleşme konusu ürün bedelinin ödenmemesi ve/veya banka, finans kuruluşu kayıtlarında iptal edilmesi halinde, Satıcı’nın sözleşme konusu ürünü teslim yükümlülüğünün sona ereceğini kabul, beyan ve taahhüt eder. Herhangi bir sebeple banka ve/veya finans kuruluşu tarafından başarısız kodu gönderilen ancak banka ve/veya finans kuruluşu tarafından Satıcı’ya yapılan ödemelere ilişkin Alıcı, Satıcı’nın herhangi bir sorumluluğunun bulunmadığını kabul, beyan ve taahhüt eder.

8.11 Alıcı, Sözleşme konusu Ürün’ün Alıcı veya Alıcı’nın gösterdiği adresteki kişi ve/veya kuruluşa tesliminden sonra Alıcı’ya ait kredi kartının yetkisiz kişilerce haksız kullanılması sonucunda Sözleşme konusu ürün bedelinin ilgili banka veya finans kuruluşu tarafından Satıcı’ya ödenmemesi halinde, Alıcı Sözleşme konusu ürünü 3 gün içerisinde nakliye gideri Satıcı’ya ait olacak şekilde Satıcı’ya iade edeceğini kabul, beyan ve taahhüt eder.

8.12 Alıcı’nın www.hicabistan.com sitesi üzerinden başta kapıda ödeme yöntemi olmak üzere sair herhangi bir ödeme yöntemiyle gerçekleştireceği alışverişlerde, Satıcı’ya yapmış olduğu ödemeye istinaden gerçekleştirilecek nakit iade tutarları, yalnızca Alıcı’nın kendisine ait ve bildireceği IBAN bilgilerine yapılabilecek olup; Alıcı’nın kendisine ait IBAN bilgilerinin bulunmadığını iddia etmesi halinde ise tüm sorumluluk Alıcı’ya ait olmak üzere, birinci derece yakınına ait IBAN bilgilerine de talebi üzerine yapılabilecektir. Ayrıca Alıcı, ulusal ve/veya uluslararası kara para aklama ve yolsuzlukla mücadele mevzuatını ve/veya politikalarını ihlal etmeyeceğini, ihlal etmeye dahi sebep olmayacağını; aksi halde her türlü sorumluluğun kendisine ait olduğunu ve Satıcı nezdinde meydana gelebilecek her türlü zararı ilk yazılı talep üzerine derhal ve nakden gayrikabili rücu tazmin edeceğini kabul ve taahhüt eder.

8.13 İşbu sözleşme içerisinde sayılan maddelerden bir ya da birkaçını ihlal eden üye işbu ihlal nedeniyle cezai ve hukuki olarak şahsen sorumlu olup, Satıcı’yı bu ihlallerin hukuki ve cezai sonuçlarından ari tutacaktır. Ayrıca; işbu ihlal nedeniyle, olayın hukuk alanına intikal ettirilmesi halinde, Satıcı’nın üyeye karşı Üyelik Sözleşmesi’ne uyulmamasından dolayı tazminat talebinde bulunma hakkı saklıdır.
 

MADDE 9 – SATICININ BEYAN VE TAAHHÜTLERİ

Satıcı, Sözleşme konusu mal/hizmetin sağlam, eksiksiz, siparişte belirtilen niteliklere uygun ve varsa garanti belgeleri ve kullanım kılavuzları ile teslim edilmesinden sorumludur. Sözleşme konusu mal/hizmet, Alıcıdan başka bir kişi/kuruluşa teslim edilecek ise, teslim edilecek kişi/kuruluşun teslimatı kabul etmemesinden Satıcı sorumlu tutulamaz. Satıcı, cayma beyanının kendisine ulaşmasından sonra 14 (on dört) gün içinde mal/hizmet bedelini, varsa kıymetli evrakı iade eder. Haklı gerekçelerle Satıcı, sözleşmedeki ifa süresi dolmadan Alıcıya öncesinde bilgilendirmek şartıyla eşit kalite ve fiyatta mal/hizmet tedarik edebilir. Satıcı mal/hizmetin ifasının imkânsızlaştığını düşünüyorsa, sözleşmenin ifa süresi dolmadan Alıcıya bildirir. Ödenen bedel ve varsa belgeler 14 (on dört) gün içinde iade edilir. Garanti belgesi ile satılan mal/hizmetlerden olan veya olmayan mal/hizmetlerden arızalı veya bozuk olan mal/hizmetler, garanti şartları içinde gerekli onarımın yapılması için Satıcıya gönderilebilir, bu takdirde teslimat giderleri Satıcı tarafından karşılanacaktır.

MADDE 10 – ÖZEL ŞARTLAR

10.1 Satıcı’ya ait internet sitesinin üzerinden, Satıcı’nın kendi kontrolünde olmayan ve/veya başkaca üçüncü kişilerin sahip olduğu ve/veya işlettiği başka web sitelerine ve/veya başka içeriklere link verilebilir. Bu linkler Alıcı’ya yönlenme kolaylığı sağlamak amacıyla konmuş olup herhangi bir web sitesini veya o siteyi işleten kişiyi desteklememekte ve link verilen web sitesinin içerdiği bilgilere yönelik herhangi bir garanti niteliği ve herhangi bir sorumluluk taşımamaktadır.

10.2 Satıcı, kendi münhasır takdirinde olmak üzere, İnternet Sitesi’nde Alıcı’lar için çeşitli zamanlarda koşulları, içeriği ve süresi Satıcı tarafından belirlenmek üzere çeşitli kampanyalar (bir ve/veya birden fazla butikten aynı anda Satıcı tarafından belirlenecek tutarlarda alışveriş yapıldığı durumlarda Satıcı tarafından belirlenecek türdeki indirimlerin Alıcı’lara yansıtıldığı kampanyalar) düzenleyebilecektir. Şu kadar ki, Alıcı’nın herhangi bir sebeple satın aldığı ürünleri iade, cayma hakkı vb. sebeplerle iade etmesi halinde, Satıcı tarafından düzenlenen kampanya koşullarının herhangi bir sebeple sağlanamaması halinde, kampanya kapsamında faydalanılan indirim miktarı/fayda iptal edilir ve Alıcı’ya yapılacak iade ödemesinden düşülür.

10.3 Alıcı’nın aynı faturada birden fazla kampanyadan yararlanabilir durumda olması halinde kampanyalar birleştirilmeyecek, Alıcı yalnızca bir kampanyadan yararlanabilecektir. Alıcı böyle bir durumda herhangi bir hak talebinde bulunamayacağını kabul, beyan ve taahhüt eder.

10.4 Satıcı’nın, İnternet Sitesi’nde duyurduğu kampanyaları dilediği zaman durdurma, güncelleme ve kampanya koşullarını değiştirme hakkı saklıdır. Alıcı’nın İnternet Sitesi’nden yapacağı her bir alışveriş öncesi kampanya koşullarını incelemesi gerekmektedir.

10.5 İnternet Sitesi’ne ait her türlü bilgi ve içerik ile bunların düzenlenmesi, revizyonu ve kısmen/tamamen kullanımı konusunda; Satıcı’nın anlaşmasına göre diğer üçüncü sahıslara ait olanlar hariç; tüm fikri-sınai haklar ve mülkiyet hakları Furkan Altunok (Hicabistan)’a aittir, yazılı izin olmaksızın kullanılamaz.

 

MADDE 11 – SÖZLEŞMEYE KONU OLAN MAL VEYA HİZMETİN ÖZELLİKLERİ

Mal/Hizmetin cinsi ve türü, miktarı, marka/modeli, rengi ve tüm vergiler dâhil satış bedeli Ön Bilgilendirme Formu’nda ve işbu Sözleşme’nin ayrılmaz parçası sayılan faturada belirtildiği gibidir.

MADDE 12 – MAL VEYA HİZMETİN PEŞİN FİYATI

Mal/hizmetin peşin fiyatı sipariş sonu sistemde kayıtlı elektronik posta adresine yahut telefon kanalıyla yapılan satışlarda Alıcı tarafından bildirilen telefon numarasına gönderilen örnek fatura, Ön Bilgilendirme Formu ve ürün ile birlikte Alıcı’ya gönderilen fatura içeriğinde mevcuttur.

MADDE 13 – KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI

Satıcı Hicabistan, Üyelerinden elde edilen kişisel verilerin işlenmesiyle ilgili olarak hem KVKK’ye (6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu) hem de 2016/679 Sayılı AB Genel Veri Koruma Tüzüğü’ne (“GVKT”) tabidir. Hicabistan, Türkiye Kişisel Verilerin Gizliliği ve Korunması Politikası ve GVKT Gizlilik Politikası ve www.hicabistan.com platformundan erişilebilecek işbu Anlaşma uyarınca Kullanıcılarından kişisel verileri toplar, kullanır, iletir ve işler. Türkiye Kişisel Verilerin Gizliliği ve Korunması Politikası ve GVKT Gizlilik Politikası işbu Mesafeli Satış Sözleşmesinin bir parçasıdır.

Kişisel verileri kullanımımızla ve bu konularda sahip olduğunuz haklarla ilgili daha fazla bilgi için ve

KVKK kapsamında kişisel verilerinizi koruma ve işlememizle ilgili bilgi edinmek için,

Türkiye Kişisel Verilerin Gizliliği ve Korunması Politikası bağlantısından Türkiye Kişisel Verilerin Gizliliği ve Korunması Politikasına erişebilir ve bilgi@hicabistan.com adresine e-posta göndererek söz konusu haklarınızı icra edebilirsiniz.

Ayrıca,

Bir Avrupa Birliği üye ülkesinde ikamet ediyorsanız, GVKT kapsamında kişisel verilerinizi koruma ve işlememizle ilgili bilgi edinmek için,

GVKT Gizlilik Politikası bağlantısından GVKT Gizlilik Politikasına erişebilir ve bilgi@hicabistan.com adresinden Veri Koruma Sorumlumuza e-posta göndererek söz konusu haklarınızı icra edebilirsiniz.

Bizimle iletişime geçtiğiniz e-posta adresi, Hicabistan üyelik süreciniz sırasında ibraz ettiğiniz e-posta adresi olmalıdır. Bir Üye olduğunuzla ilgili makul çerçevede bir ispat sağlanmadıkça, diğer e-posta adreslerinden alınan taleplere cevap verilmeyecektir.

MADDE 14 – VADELİ FİYAT

Mal/hizmetin satış fiyatına yapılan vadeye göre fiyatı sipariş sonu mail atılan örnek fatura, ön bilgilendirme formu ve ürün ile birlikte müşteriye gönderilen fatura içeriğinde mevcuttur.

MADDE 15 – FAİZ

Her yıl Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin belirlediği faiz oranından ve her halde %30`dan fazla olamaz. Alıcı çalıştığı bankaya karşı münhasıran sorumludur.

MADDE 16 – ÖDEME PLANI

16.1 Alıcının, kredi kartı ile ve taksitle alışveriş yapması durumunda siteden seçmiş olduğu taksit biçimi geçerlidir. Taksitlendirme işlemlerinde, Alıcı ile kart sahibi banka arasında imzalamış bulunan sözleşmenin ilgili hükümleri geçerlidir. Kredi kartı ödeme tarihi banka ile Alıcı arasındaki sözleşme hükümlerince belirlenir. Alıcı, ayrıca bankanın gönderdiği hesap özetinden taksit sayısını ve ödemelerini takip edebilir.Ödeme Alıcısı bankaya karşı Alıcı münhasıran sorumludur.

16.2 Bankanız kampanyalar düzenleyerek sizin seçtiğiniz taksit adedinin daha üstünde bir         taksit adedi uygulayabilir, taksit öteleme gibi hizmetler sunulabilir. Bu tür kampanyalar bankanızın inisiyatifindedir ve SATICI’nın bilgisi dâhilinde olması durumunda sayfalarımızda kampanyalar hakkında bilgi verilmektedir. Kredi kartınızın hesap kesim tarihinden itibaren sipariş toplamı taksit adedine bölünerek kredi kartı özetinize bankanız tarafından yansıtılacaktır. Banka taksit tutarlarını küsurat farklarını dikkate alarak aylara eşit olarak dağıtmayabilir. Detaylı ödeme planınızın oluşturulması bankanız inisiyatifindedir.

MADDE 17 – CAYMA HAKKI

17.1 Alıcı, ürünün kendisine veya gösterdiği adresteki kişi/kuruluşa teslim tarihinden itibaren hiçbir hukuki ve cezai sorumluluk üstlenmeksizin ve hiçbir gerekçe göstermeksizin, satın aldığı Mal/Hizmeti Türkiye sınırları dâhilinde teslim tarihten itibaren 14 (on dört) gün, diğer ülkelerde ise teslim tarihinden itibaren 2 (iki) ay içerisinde cayma hakkını kullanarak iade edebilir.

17.2 Cayma hakkı süresi, hizmet ifasına ilişkin sözleşmelerde sözleşmenin kurulduğu gün; mal teslimine ilişkin sözleşmelerde ise tüketicinin veya tüketici tarafından belirlenen üçüncü kişinin malı teslim aldığı gün başlar. Ancak tüketici, sözleşmenin kurulmasından malın teslimine kadar olan süre içinde de cayma hakkını kullanabilir.

17.3 Cayma hakkı süresinin belirlenmesinde;

a) Tek sipariş konusu olup ayrı ayrı teslim edilen mallarda, tüketicinin veya tüketici tarafından belirlenen üçüncü kişinin son malı teslim aldığı gün,

b) Birden fazla parçadan oluşan mallarda, tüketicinin veya tüketici tarafından belirlenen üçüncü kişinin son parçayı teslim aldığı gün,

c) Belirli bir süre boyunca malın düzenli tesliminin yapıldığı sözleşmelerde, tüketicinin veya tüketici tarafından belirlenen üçüncü kişinin ilk malı teslim aldığı gün, esas alınır.

Malın Satıcı tarafından taşıyıcıya teslimi, tüketiciye yapılan teslim olarak kabul edilmez.

Mal teslimi ile hizmet ifasının birlikte yapıldığı sözleşmelerde, mal teslimine ilişkin cayma hakkı hükümleri uygulanır.

17.4 Cayma hakkının kullanılması halinde:

a) Alıcı cayma hakkını kullanmasından itibaren 10 (on) gün içerisinde Malı Satıcı’ya geri gönderir. 
b) Cayma hakkı kapsamında iade edilecek Mal kutusu, ambalajı, varsa standart aksesuarları varsa Mal ile birlikte hediye edilen diğer ürünlerin de eksiksiz ve hasarsız olarak iade edilmesi gerekmektedir. Mal, Satıcı’ya iade edilirken, Malın teslimi sırasında Alıcı’ya ibraz edilmiş olan orijinal faturanın da Alıcı tarafından iade edilmesi gerekmektedir. Fatura aslı gönderilmez ise KDV ve varsa sair yasal yükümlülükler iade edilemez.
c) Cayma hakkının kullanılmasını takip eden 14 (on dört) gün içerisinde Mal bedeli Alıcı’ya, Kolay İade Merkezi üzerinden yahut sözlü olarak Satıcı’nın müşteri hizmetleri temsilcisine bildirmiş olduğu banka hesabına Alıcı’nın ödediği şekilde iade edilir.

Alıcı iade edeceği Malı, sadece Türkiye sınırları içerisinde, Kolay İade Merkezi üzerinde veya Müşteri Hizmetleri Temsilcisi tarafından belirtilen Satıcı’nın anlaşmalı olduğu kargo şirketleri ile Satıcı’ya gönderdiği sürece iade kargo bedeli Satıcı’ya aittir. Alıcı’nın iade edeceği Malı, Kolay İade Merkezi üzerinde veya Müşteri Hizmetleri Temsilcisi tarafından belirtilen Satıcı’nın anlaşmalı olduğu kargo şirketi dışında bir kargo şirketi ile göndermesi halinde iade kargo bedeli ve Malın kargo sürecinde uğrayacağı hasardan ve zarardan Satıcı sorumlu değildir. Sipariş onayı verildikten sonra, Malın teslimine kadar olan sürede cayma hakkının kullanılması halinde ise, iade kargo bedelinden Alıcı sorumlu olacaktır. Satıcı’nın Almanya, Fransa, İngiltere, Hollanda, Belçika, Danimarka, Avusturya, Amerika ve  Ürdün’de kullanılacak cayma/iptal hakkına istinaden ürünlerin iadesinden doğacak masrafları, iade edilen ürünlerin tutarından mahsup etme hakkı saklıdır. İşbu sayılan ülkeler ve Türkiye dışındaki ülkelerde ise cayma hakkını kullanan Alıcılar ürünlerin iade kargo bedelinden münhasıran sorumludur.

Alıcı’nın kusurundan kaynaklanan bir nedenle malın değerinde bir azalma olursa veya iade imkânsızlaşırsa Alıcı kusuru oranında Satıcı’nın zararlarını tazmin etmekle yükümlüdür.

Cayma hakkının kullanılması nedeniyle Satıcı tarafından düzenlenen kampanya limit tutarının altına düşülmesi ve/veya kampanya şartlarının sağlanamaması halinde kampanya kapsamında faydalanılan indirim miktarı ve/veya kargo bedeli iptal edilir ve iadeye istinaden yapılacak ödemeden mahsup edilir.

MADDE 18 – CAYMA HAKKININ KULLANILAMAYACAĞI HALLER

Cayma hakkı aşağıdaki hallerde kullanılamaz:

a) Fiyatı finansal piyasalardaki dalgalanmalara bağlı olarak değişen ve Satıcının kontrolünde olmayan mal veya hizmetlere ilişkin sözleşmelerde,
b) Tüketicinin istekleri veya açıkça onun kişisel ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanan, niteliği itibariyle geri gönderilmeye elverişli olmayan ve çabuk bozulma tehlikesi olan veya son kullanma tarihi geçme ihtimali olan malların teslimine ilişkin sözleşmelerde,
c) Tesliminden sonra ambalaj, bant, mühür, paket gibi koruyucu unsurları açılmış olan mallardan; iadesi sağlık ve hijyen açısından uygun olmayanların teslimine ilişkin sözleşmelerde,
d) Tesliminden sonra başka ürünlerle karışan ve doğası gereği ayrıştırılması mümkün olmayan mallara ilişkin sözleşmelerde,
e) Tüketici tarafından ambalaj, bant, mühür, paket gibi koruyucu unsurları açılmış olması şartıyla maddi ortamda sunulan kitap, ses veya görüntü kayıtlarına, yazılım programlarına ve bilgisayar sarf malzemelerine ilişkin sözleşmelerde,
f) Bahis ve piyangoya ilişkin hizmetlerin ifasına ilişkin sözleşmelerde,
g) Cayma hakkı süresi sona ermeden önce, tüketicinin onayı ile ifasına başlanan hizmetlere ilişkin sözleşmelerde,
h) Elektronik ortamda anında ifa edilen hizmetler ile tüketiciye anında teslim edilen gayri maddi mallara ilişkin sözleşmelerde ve sözleşmeye konu Mal/Hizmet’in Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği’nin uygulama alanı dışında bırakılmış Mal/Hizmet türlerinden müteşekkil olması halinde,

Alıcı ve Satıcı arasındaki hukuki ilişkiye Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği hükümleri uygulanamaması sebebiyle cayma hakkı kullanılamayacaktır. Ayrıca Türkiye dışına yapılan kozmetik ürün satışlarında Alıcı cayma hakkını kullanamayacak ve ilgili ürünler yurtdışından iade alınmayacaktır.

Alıcı veya üçüncü kişi tarafından iade edilmek istenen ürünlerin faturası kurumsal ise, Alıcı, ürünleri iade ederken kurumun düzenlemiş olduğu iade faturası ile birlikte göndermesi gerekmektedir. Aksi halde; faturası kurumlar adına düzenlenen sipariş iadeleri iade faturası kesilmediği takdirde tamamlanamayacaktır. Alıcı, işbu hususu bildiğini ve ilgili iade faturalarını Satıcı’ya usulüne uygun şekilde iletmediği takdirde cayma ve/veya iade hakkını kullanamayacağını ve Satıcı’ya herhangi bir talep yöneltemeyeceğini kabul ve taahhüt eder.

MADDE 19 – TEMERRÜD HALİ VE HUKUKİ SONUÇLARI

Alıcı, kredi kartı ile yapmış olduğu işlemlerinde temerrüde düşmesi halinde kart sahibi bankanın kendisi ile yapmış olduğu kredi kartı sözleşmesi çerçevesinde faiz ödeyecek ve bankaya karşı sorumlu olacaktır. Bu durumda ilgili banka hukuki yollara başvurabilir; doğacak masrafları ve vekâlet ücretini Alıcı’dan talep edebilir ve her koşulda Alıcı’nın borcundan dolayı temerrüde düşmesi halinde, Alıcı, borcun gecikmeli ifasından dolayı Satıcının oluşan zarar ve ziyanını ilk yazılı talep üzerine derhal ve nakden ödemeyi kabul eder.

MADDE 20 – UYUŞMAZLIKLARIN ÇÖZÜMÜ

İşbu Mesafeli Satış Sözleşmesi’nin uygulanmasında, Ticaret Bakanlığınca ilan edilen değere kadar Alıcının Mal veya Hizmeti satın aldığı ve ikametgâhının bulunduğu yerdeki Tüketici Hakem Heyetleri ile Tüketici Mahkemeleri yetkilidir. 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un 68’nci maddesinin 1. fıkrasında belirtilen alt ve üst limitler doğrultusunda tüketici talepleri hakkında ilçe/il tüketici hakem heyetleri yetkilidir.

MADDE 21 – BİLDİRİMLER VE DELİL SÖZLEŞMESİ

İşbu Sözleşme tahtında Taraflar arasında yapılacak her türlü yazışma, mevzuatta sayılan zorunlu haller dışında, e-mail aracılığıyla yapılacaktır. Alıcı, işbu Sözleşme’den doğabilecek ihtilaflarda Satıcı’nın resmi defter ve ticari kayıtlarıyla, kendi veritabanında, sunucularında tuttuğu elektronik bilgilerin ve bilgisayar ve telefon/görüşme kayıtlarının, bağlayıcı, kesin ve münhasır delil teşkil edeceğini, bu maddenin Hukuk Muhakemeleri Kanunu’nun 193. maddesi anlamında delil sözleşmesi niteliğinde olduğunu kabul, beyan ve taahhüt eder.

MADDE 22 – TACİRE KESİLEN FATURA VE CARİ HESAP VİRMAN ONAYI

22.1 İşbu Sözleşme’de siparişi oluşturan Alıcı’nın faturayı kendi nam ve hesabına değil, üçüncü bir şirket ve/veya tüzel kişi (bu ibare ile gerçek kişi tacir de dâhil olmak üzere) adına düzenlemek istemesi halinde; Alıcı verdiği fatura bilgilerinin doğruluğunu, cari hesapta Alıcı adına düzenlenecek fatura tutarlarının ve borç tutarlarını, Alıcı’nın beyan ettiği şirket ve/veya tüzel kişi cari hesabına virman yapılmasına onay verdiğini ve alacağın temliki hükümlerine göre borcun Alıcı’nın beyan ettiği ticari unvan ve vergi numaralı şirket/tüzel kişi adına düzenlenmesini kabul ettiğini beyan eder. Alıcı fatura bilgisini beyan ettiği şirket ve/veya tüzel kişinin ticari unvanının, vergi dairesinin ve numarasının, adres bilgisinin hatalı olmasından ve ilgili şirket/tüzel kişinin borcu kabul etmemesi halinde doğacak sorumluluğu ve Satıcı’nın bu işlemden doğan tüm maddi ve manevi zararlarını tazmin etmeyi kabul, gayrikabili rücu beyan ve taahhüt eder. Öyle ki işbu halde Alıcı’nın tüketici olmaması nedeniyle Borçlar Kanunu ve Ticaret Kanunu hükümleri uygulanacaktır.

22.2 Site üzerinden verilen siparişe ait ödemenin gerçekleşmesi durumunda Alıcı işbu Sözleşme’nin tüm koşullarını kabul etmiş sayılacaktır. Satıcı, söz konusu Sözleşme’nin site üzerinde yahut işbu Sözleşme’nin iletildiği kanal üzerinde, Alıcı tarafından okunduğuna ve kabul edildiğine dair onay almaksızın sipariş verilememesini sağlayacak yazılımsal düzenlemeleri yapmakla yükümlüdür.


22 (yirmi iki) maddeden ibaret işbu Sözleşme, Taraflarca okunarak, #DATE# tarihinde, Alıcı tarafından elektronik ortamda onaylanmak suretiyle akdedilmiş ve derhal yürürlüğe girmiştir.